Skladba podlahy - rekonstrukce

Autor: Branislav (1 příspěvek)
3. 5. 2020
2 komentáře
Dotaz

Dobrý den,

jelikož jsem se pustil svépomocí do rekonstrukce starého baráku, tak zkusím radu u podobně naladěných lidí :)

Rekonstruuji starý dům 1 podlažní, který chci celoročně využívat jak víkendovou chalupu. Poloha je u Dvora Králové, spíš Podkrkonošší než Krkonoše. Myslím, že to mám celkem vše rozmyšlené, ale pustil jsem se teď do fáze - podlahy a přestal jsem si být jist její původně zamýšlenou skladbou. Jedná se o 3 místnosti na přízemí: vstupní chodba, koupelna a obývák s kuchyní.

Původní podlaha byla:

koberec

2x lino

beton 5-7cm

lepenka

škvára 15-20cm

hlína - terén

Nová podlaha (zatím návrh):

dřevěné prkna 3cm

dřevěný hranol 10cm

beton 5cm

polystyren 15cm

hydroizolace (tekutá nebo lepenka)

beton s kari sítí 15cm

štěrk 15cm

Starou podlahu (beton a škváru) jsem kompletně vybral ven a odvezu to na skládku (zatím mě nenapadá, zda to nějak využít). Začal jsem vykopávat hlínu a v prostoru chodby a koupelny jsem do zatím vykopal na 50cm od úrovně původní podlahy. V obyváku jsem to asi trochu přehnal, protože jsem místy i 65cm.

Zdi jsou 45cm z plné cihly, základy jsou asi kámen, pak jsou pískovcové bloky 40cm, z vnitřní strany je přizdívka z cihel a to je už přímo na hlíně. Dům má asi 100 let a zdi budu sanovat injektáží proti vlhkosti, která byla na některých zdech katastrofální.

Chtěl bych se prosím zeptat, zda můj zamýšlený návrh podlahy je v pořádku. Přemýšlím jestli není předimenzovaný a neměl bych tolik kopat hluboko. Eventuálně zvolit jinou skladbu podlahy. V té skladbě určitě chybí nějaké důležité detaily jako např. geotextílie, mirelon, dilatace po obvodě, atd. Jde mi ale spíše u tu tloušťku a složení. Podlahové topení neuvažuji, plánuji primárne plyn a radiátory, v koupelně asi doplním elektrickou rohoží a v obýváku kamnama.

Děkuji

Přílohy

DSC_0179Medium.JPG
DSC_0753Medium.JPG
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama