Těžká plovoucí podlaha - skladba

Autor: Jura (1 příspěvek)
3. 2. 2019
4 komentáře
Dotaz

Dobrý den,

chtěl bych poradit se skladbou pod tzv. těžkou plovoucí podlahu v 50 m2 bytě (tj. pod asi 5-6 cm litého betonu). Celková výška podlahy je asi 12 cm, potřeboval bych tedy pod vrstvou betonu vyplnit 6-7 cm. Bohužel povrh nosné vrstvy stropu je typu "měsíční krajina". Po přečtení různých diskusí jsem dospěl k návrhu níže:

1) Položit geotextilii (asi i přes rozvody v podlaze) - aby se násyp nad ní nepropadal mezerami do dutých tvárnic ve stropě.

2) Nasypat 2-3 cm jemného liaporu - pro vytvoření roviny a větší kontaktní plochy na "měsíční krajině". Bez této vrstvy by hrozilo výraznější sedání podlahy postupnou deformací kroč. izolace na nerovnostech.

3) Položit kročejovou izolaci tl. 4 cm (kročejový polystyren T4/T4000 nebo minerální vlnu ISOVER N?) - u větší tloušťky by asi hrozilo větší sedání podlahy. Pouze pod těžkou vanu bych položil tužší podlahový polystyren EPS 150 S - nerad bych se totiž dočkal nějakých prasklin kolem vany.

Myslíte, že je to optimální řešení? Vidíte nějaká úskalí? Nemám žádnou osobní zkušenost... ale např. firma, u které jsem poptával zalití podlah betonem, ani o kročejové izolaci neuvažovala ("my tam dáváme jen obyčejný podlahový polystyren..."), i když pode mnou je další byt. Proto vše radši zjišťuji sám.

Děkuji všem za rady.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama