Při výmalbě se nám tvoří rýhy - prosím pomoc - akutní

Autor: LD (1 příspěvek)
20. 10. 2018
1 komentář
Dotaz

Dobrý den,

malujeme stěny novostavby - vápenné omítky, napenetrované Remal hloubkobou penetrací, malířský nátěr Remal Ekonomik.

Před malováním (ale až po napenetrování stěn) jsme ošetřovali stropy - betonové panely Spiroly (přiznané bez podhledů) přípravkem PCI Silconal® 303 - vodný roztok alkyl alkoxysilanu. Zkoušeli jsme na kousku stěny, jak reaguje tento přípravek na štuku stěny, abychom věděli zda je nutné stěny přikrývat nebo ne (bohužel časový pres), vzorek šel normálně přetřít Remal barvou a nebyl zde žádný problém. Proto jsme stropy ošetřovali bez přikrytí stěn a místy ze stropu přípravek Silconal stekl na stěny a udělala "čůrky". Počítali jsme, že se normálně přetřou (na základě zkušebního vzorku). Ale dnes jsme začali malovat a v místech, kde jsou "čurky" se po přejetí malbou utvoří plastická rýha/žlábek. Je nám tedy jasné, že v těchto místech se barva nenasákne plně do omítky a sjede ke krajům, proto se vytvoří viditelná prohloubená rýha.

Jsme zoufalí, co s tím. Je nám, jasné, že Silconal neměl v žádném případě přijít na stěny, ale už se stalo. Z nějakého důvodu na natřené ploše to problém nedělá, ale na těchto stečeninách ano.

Prosím kohokoliv o radu, jak se s tím teď vypořádat. Zkoušeli jsme přebrousit a znovu přetřít, někde mírné zlepšení, ale je to stále viditelné. Navíc je to na hodně místech a tento postup přebrušování smirkem je strašně zdlouhavý a bere to obrovské množství času, které teď absolutně nemáme, navíc výsledek není nic moc - stále je to vidět jen o něco méně. Někde to bohužel steklo až téměř k podlaze, tedy celá stěna. Před nátěrem Remalem to nejde místy vůbec vidět a pak najednou po natření vyleze tato rýha.

Máme natřených pár stěn, raději jsme přestali, protože nevíme, jestli to lze nějak řešit před malbou nebo až po ní.

Pomohlo by znovu napenetrovat Remal penetrací ještě přes tyto stečeniny? Bohužel jsme už žádnou neměli a dnes sobota, takže jsme neměli možnost zkusit.

Trochu se nám dařilo již natřená místa, kde rýhy vystoupily, následně rozfilcovat vlhkým hladítkem. Ale ideální to také nebylo.

Děkuji předem za jakýkoliv nápad, jak tuto situaci vyřešit.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama