"Rozumné" tepelné čerpadlo vzduch-voda

Autor: Super User (191 příspěvků)
6. 11. 2017
4 komentáře
Dotaz

Dobrý den,

v létě jsme koupili pozemek, budeme stavět bungalov 140m, obyčejný obdélník, pouze s výklenkem na vstup, ztráty 5KW a v podstatě jediný problém, který řeším od rozhodnutí stavět je vytápění.. na hranici pozemku máme přivedený plyn, který mi každý vnucuje, ale po pročtení všech možných fór a článků jsem rozhodnutý pro čerpadlo vzduch-voda, i kdyby nebyla návratnost kdoví jaká. Nechtěl bych tu někoho propagovat, či dělat reklamu.

"Prémiová" tepelná čerpadla (Nibe, IVT atp.) jsem od začátku zavrhl, čtvrt milionu mi přijde už trochu moc. Od největšího českého - Acondu realizace za 190 tisíc (i s bojlerem) mi přijde také dost a to nemají ani invertor. Máte někdo zkušenosti s něčím osvědčeným a ne tak drahým? V hodně příspěvcích zmiňuje pan Kubíček Panasonic, LG, Fujitsu, ale co jsem našel, nebo dostal nabídky, tak se hodně blížily/převyšovali nabídku Acondu, kde bych měl aspoň dobrý pocit z dostupnosti servisu.

Jak jsem psal výše, nechci dělat reklamu, ale našel jsem jedno, které podezřele hodně vybočuje, LG Therma z clgservis za 120 tisíc. Nemůže v tom být nějaký zakopaný pes? Našel jsem o nich pouze jeden článek na tbz...

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama