Otázka ohledně betonu

Autor: Tomáš (4 příspěvky)
Kategorie: Hrubá stavba
19. 3. 2019
2 komentáře
Dotaz

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit pár otázek (pro některé směšné) obecně ohledně betonu?

1) Když jdu do stavebnin a chci cement tak koupím cement přidám písek, vodu a je z toho beton .. pokud řeknu beton tak pouze přidám vodu a je to hned beton?

2) míchám 1:4 (1x cement, 4x písek), jaký je rozdíl v použití pokud dám : cement, písek, vodu nebo cement, šterk a vodu? Jaký je v tom rozdíl a kam co použit?

3) je mi jasné pokud budu betonovat plotové stojky tak je jasný cement,písek a voda, ale co když budu chtít například z formy udělat betonový květináč nebo ozdobnou

kostku do zahrady, tak je lepší použít pytlovaný beton který pouze zaliju vodou? Nebo mohu použít normálně namíchaný beton?

4) v zahradě chci udělat schody do zahrady 4x stupně, mohu schody vykopat to tvaru schodů dát štěrk na hlínu, udělat ze dřeva bednění a vylít tloušku betonu například 20cm nebo musím dělat základy?

5) Chci spojit například na sebe 2x palisády nebo 2x ztracené bednění? čím to nejlépe spojit? stavební lepidlo nebo mohu použít patex, mamut?

6) Jak velké kameny mohu dávat do betonu a je to lepší je tam dávat?

Celý život bydlím v bytě takže se základních věci na domě dost učím tak to berte s nadhledem ty otázky.. Díky předem za zodpovězení otázek .-)