Typový projekt rodinného domu a jeho individuální úpravy

Autor: e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
26. 5. 2020
1 komentář
Redakční článek

V úvodním článku a videu k našemu novému projektu s názvem "e4 dům svépomocí" jsme vám prozradili, na co se od nás v následujících dvou letech můžete těšit. No a dneska se do toho bez nějakých dalších dlouhých řečí dáme.

Nejdůležitějším tématem, o kterém si na úvod povyprávíme, je to, jaký dům budeme stavět. Investoři mají samozřejmě o svém vysněném bydlení poměrně přesné představy, které při plánování stavby hodili na papír, a které bylo potřeba zhmotnit do projektu, podle nějž potom jejich nový domov vyroste. Začali tím, že otevřeli katalog G SERVISU, který znají právě z našeho webu Svépomocí.cz, a snažili se v něm najít projekt, který by nejlépe vyhověl jejich představám. Z velkého množství možností si nakonec vybrali projekt VEGA 2 Plus.  Na obrázcích je vidět srovnání projektu (obr.1) a vizualizace vytvořené na přání investorů (obr.2).

Typový projekt rodinného domu a jeho individuální úpravyTypový projekt rodinného domu a jeho individuální úpravy
Reklama

Základy domu budou tvořit betonové základové pásy a základová deska. Obvod vyzdíme zdivem Porotherm 44T profi DryFix, dům bude zastřešen sedlovou střechou s pálenou krytinou Tondach Stodo 12, bude mít nadkrokevní izolaci, teplovodní podlahové vytápění s tepelným čerpadlem vzduch voda a dřevěná  okna VEKRA Natura 78. Co se týče omítek, použijeme vnitřní klima omítku a venkovní termoomítku – to vše od firmy Baumit. A o komfort v obytných pokojích se během parných letních měsíců postará nainstalovaná klimatizace. Dům byl už v původní katalogové podobě naprojektován v souladu s konceptem Wienerberger e4 dům. Cena stavby svépomocí uvedená na webu G SERVIS CZ je 2 737 200 Kč bez DPH (specifikaci této ceny najdete zde). 

My bychom se s domem rádi vešli do částky 4.000.000 Kč (za podmínek uvedených na stránce G SERVISU pro specifikaci ceny, viz výše). První práce na pozemku v projektu e4 dům svépomocí, jak jsme tedy nazvali volné pokračování série Svépomocí živě, odstartujeme už v dalším článku s videem, kde si povíme o skrývce ornice.

Přílohy

A2_PRIZEMI.pdf
SITUACE_VODOVOD.pdf
A6_POHLEDY.pdf
A5_REZ.pdf
A3_POSCHODI.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
e4 dům svépomocí
e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama