Krbová kamna patří do každé domácnosti

Autor: Schiedel (11 příspěvků)
19. 7. 2021
0 komentářů
Krbová kamna patří do každé domácnosti
Komerční

Instalace krbových kamen je doporučována legislativou i odborníky jako vhodné doplňkové vytápění, které využívá obnovitelný zdroj energie. Kromě nesporných ekologických benefitů přinášejí krbová kamna do interiéru další výhody. Příjemné sálavé teplo a pohled do plápolajících plamenů má prokazatelně uklidňující účinky. Zkrátka, kdo jednou zakusí přítomnost krbových kamen, těžko si představuje život bez nich.

Krbová kamna patří do každé domácnosti

Krbový inspirátor pomůže najít ideální umístění krbu

Pokud se chystáte stavět a chcete, aby byl váš obývací prostor opravdu in, nechte zakomponovat krbová kamna již do projektu. Jedině tak můžete přizpůsobit interiér krbovým kamnům a ne naopak. Promyšlené umístění si rozhodně zaslouží. V tom vám může pomoci i praktická aplikace na stránkách výrobce moderních krbových vložek Schiedel.

Inspirátor vám umožní měnit dispozice a dekor místnosti společně s typem a umístěním krbové vložky. V portfoliu současnosti Schiedel najdete monolitické komínové systémy s integrovanými krbovými kamny, díky kterým takzvaně zabijete dvě mouchy jednou ranou. Výrazně si zjednodušíte výběr dodavatele i samotnou stavbu.

Samozřejmě musíte počítat s vyšší počáteční investicí, nicméně nechávat instalaci krbových kamen na později se rozhodně nevyplatí. Výstavba komína a krbových kamen do zaběhnuté domácnosti s sebou totiž nese nejrůznější komplikace.

Krbová kamna patří do každé domácnosti

Elegantní černá novinka

Součástí komplexního systému pod názvem Kingfire je špičkový komínový systém Absolut a elegantní krbová kamna.

Produktová řada Kingfire je bezkonkurenční zejména v rychlosti výstavby a každým rokem stoupá její obliba nejen u výrobců montovaných domů, kde rychlost výstavby hraje důležitou roli.

Komínový systém Kingfire je betonový monolit, který se vyrábí na míru každé stavbě přímo v závodech Schiedel. Na stavbu se doveze vcelku a instalace se provádí jeřábem. Celá akce je hotová v řádu několika desítek minut. Další výhodou je minimální nárok na prostor.

Na rozdíl od samostatného komínového průduchu a na něj napojených krbových kamen zabírá plochu pouhých 45 cm x 45 cm. Výroba na míru a kompaktnost celého systému je pak zárukou úsporného a bezpečného provozu.

Systém Kingfire je nabízen v několika typech a barvách. Novinkou je elegantní černá edice, která dává mimořádně vyniknout plamenům.

Technologie s ohledem na těsné domy

Systém Kingfire je designován s ohledem na zateplené domy s těsnou obálkou. Jejich instalace tak nijak nenaruší ani nízkoenergetické nebo pasivní domy. Důvodem je přívod vzduchu potřebného k hoření samostatnou komínovou šachtou. Do topeniště tak přichází pouze suchý ohřátý vzduch, který napomáhá efektivnímu spalování v kamnech a snižuje míru emisí na minimum.

Hoření totiž potřebuje stejně jako my kyslík. A ačkoliv najdeme na trhu ještě nyní krbová kamna závislá na vzduchu z místnosti, pro instalaci do utěsněných domů jsou naprosto nevhodná. Moderní zateplené stavby by naopak měly být vybaveny řízeným větráním s rekuperací tepla. Jedině tím není v zimních měsících pracně naakumulované teplo větráním okny vypouštěno ven.

Nyní navíc můžete využít akce, která nabízí větrací systém Schiedel KombiAir a monolitický systém Kingfire se slevou 20 000 Kč.

Rekuperační jednotka KombiAir vyniká nejtišším chodem ze všech podobných produktů nabízených na našem trhu a zajišťuje dostatečný přísun čerstvého vzduchu moderním utěsněným domům.

Pokud svěříte vytápění i větrání do rukou společnosti Schiedel, můžete si být jisti, že dostanete to nejlepší, vzájemně funkční řešení, které vám bude bezpečně a dlouhodobě sloužit.

Krbová kamna patří do každé domácnosti
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Schiedel (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací