Zahradní domek

Autor: Drakovci (37 příspěvků)
13. 7. 2021
0 komentářů
Zahradní domek
Příspěvek stavebníka

Chatka z OSB desek, aneb postavte si za den nocleh

Před letní kempovací sezónou na jaře v roce 2019, když už jsme byli s drahou polovičkou rozhodnutí, že investičně rekreační pozemek se pro nás stane budoucím trvalým pobytem, tak jsme si vedle karavanu postavili dle mého návrhu malý zahradní dřevěný domek. Tento domek se měl stát náhradou za plechovou garáž, u které jsme věděli, že nejpozději měsíc před zahájením stavby domu jí musíme rozebrat a pokud to půjde, tak i prodat.

Akce chatka byla naplánována na slunný dubnový víkend, kdy v průběhu soboty jsme zrealizovali společně se synem a jeho šikovným tchánem Janem Mrázem profesí truhlář/tesař stavbu tohoto zahradního domku. Svojí šikovnost nám později předvedl, když nám v našem budoucím domě vyrobil dle našeho návrhu kuchyni. Montáž se nám podařilo i dle časosběrného videa dokončit do večera, kdy za svitu lampiček jsme už jen osadili další nevyužité panelákové dveře a z palet opláštěných OSB deskami vytvořili dvojlůžko, na kterém se mohli potom vyspat.

Chatku jsme později zaizolovali polystyrenem a po lepidle s perlinkou aplikovali fasádní silikonovou barvu. Na střechu jsme dali střešní asfaltové pásy a doplnili malý okap.

Šikovný Honza přivezl potřebný materiál a nářadí, které nám stavbu urychlili. Trochu jsem jej musel přemlouvat, že provedeme stavbu podobným způsobem jako u kadibudky z předchozího článku, ale nakonec se se skřípěním zubů podvolil a večer u piva v naší obecní hospůdce konstatoval, že takhle to vlastně taky jde.

Časosběrné video ze stavby chatky

O tom jak za pár minut postavit chatu se můžete přesvědčit ve videu.

Reklama

Současná podoba a využití chatky

Po posledních terénních úpravách kolem domu a hlavně kvůli prodeji kadibudky, která nám dobře posloužila, jsme doplnili verandu naší chatičky o osvědčený pisoár s umyvadlem. Řešení je stejné jako v kadibudce, takže se o umytí a spláchnutí pisoáru vodou stará spínací 12V páková baterie s čerpadlem ponořeným do sudu s dešťovou vodou.

Chatička slouží prioritně pro ukládání zahradního nářadí, nábytku a dalších důležitých věcí, které se vždy na zahradě hodí a nechcete si s nimi zaplnit garáž.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Drakovci
Drakovci (37 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací