Víte, jak vám může fotovoltaická elektrárna vydělávat?

Autor: Solidsun (5 příspěvků)
24. 6. 2021
0 komentářů
Víte, jak vám může fotovoltaická elektrárna vydělávat?
Komerční

České energetické vody čeří nová možnost, jak ještě lépe využívat svou fotovoltaickou elektrárnu – výkup přebytků energie vyrobené právě vaší FVE. Pokud nestačí vaše domácnost spotřebovat to, co jste si vyrobili, můžete prodávat svou energii do sítě i bez licence. Jak? 

Fotovoltaika není jen možnost úspory financí za energie. Jsou za ní i mnohem větší výhody. Mimo ekologické aspekty je velkou výhodou i částečná nezávislost na běžných dodavatelích energií. Stanete se součástí komunity, která dbá o životní prostředí a stará se o okolí, ve kterém budou vyrůstat jeho děti.

Svět energetiky se neustále vyvíjí a jde kupředu mílovými kroky. Proto je dobré myslet na budoucnost už dnes. Věděli jste například, že pokud budete mít přebytky energie z vaší fotovoltaické elektrárny, můžete je prodávat bez licence? Díky spolupráci se společností Sysel Energie a.s. vám chytrá elektrárna od SolidSun zajistí právě i možnost výkupu přebytků energie. A pokud vám energie bude chybět, Sysel vám ji dodá za aktuální tržní cenu – a to je fér. Dokonce vám v případě potřeby za nejnižší cenu na trhu nabije i baterie vaší FVE. Zajímá vás více? Stačí navštívit jejich web www.syselenergie.cz a vše se dozvíte.

Ale teď zpět k dalším výhodám fotovoltaických elektráren

  • Budete využívat v podstatě nevyčerpatelný zdroj čisté energie. Vaše domácnost tak přispěje k uhlíkové neutralitě naší země.

  • Fotovoltaická elektrárna při svém provozu neprodukuje žádné emise či jiné škodliviny, které běžné elektrárny vypouští do ovzduší.

  • Na pořízení FVE získáte dotaci – a to až do výše 170 000 Kč. Navíc vám dotaci smluvně garantujeme. Když ji pro vás nezískáme, vyplatíme vám ji z naší kapsy.

  • Velkou výhodou je tichý provoz elektrárny. Ani o ní nevíte, výroba energie ze slunce probíhá zcela tiše.

  • Jedná se o bezobslužný systém se snadnou elektronickou regulací. Pomocí aplikace v telefonu vidíte, jak vám elektrárna funguje.

Fotovoltaika má hodně pro, ale má i svá „proti“. Počáteční investice do fotovoltaiky je poměrně vysoká a návratnost není za rok. Je to jednoduše dlouhodobý projekt. Další nevýhodou FVE může být i umístění vaší nemovitosti. V ČR jsou místa s nízkým počtem slunečních dní, tam se návratnost investice ještě více protáhne. Na internetu lze však snadno dohledat statistiku slunných dní u nás.

V souhrnu se ale fotovoltaické elektrárny jednoznačně vyplatí. Nejen, že šetříte svou peněženku, ale hlavně jste společensky odpovědní a myslíte na budoucnost svých dětí.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Solidsun (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací