Navrhněte si dům za 5 minut

Autor: Redakce (77 příspěvků)
25. 5. 2021
0 komentářů
Navrhněte si dům za 5 minut
Redakční článek

Rádi byste si postavili svůj dům snů? Máte konkrétní představu a rádi byste věděli, jakou sumu si na to připravit? Právě na tyto sny a potřeby stavitelů myslí Wienerberger. Přišel totiž se skvělou novinkou.

Nová možnost plánování

Onou novinkou, kterou nám Wienerberger přináší, je totiž nový interaktivní konfigurátor, v němž si naprosto jednoduše naplánujete svůj vysněný dům. A my, jak jinak, jsme ho hned museli vyzkoušet. A jak se nám s ním pracovalo?

Když se dostanete na stránky muj.e4dum.cz, jednoduše kliknete na Začít novou konfiguraci. Jako první se vám objeví nápověda, která vás konfigurátorem a jeho funkcemi provede. Jakmile máte jasno, jak s konfigurátorem pracovat, spustíte ho. I kdybyste si však nápovědu nepročítali, nemusíte se bát, že se v plánování ztratíte. Konfigurátor je velice intuitivní a plánování je tak velmi snadné. Navíc je interaktivní, takže jakákoliv změna se projeví okamžitě, a vy tak hned víte, jak vám která položka pohne s cenou.

Plánujte, sněte, navrhujte

Jak jsme již zmínili, sami jsme konfigurátor vyzkoušeli. A musím říct, že jsme si to opravdu užili.

Konfigurátor je rozdělen na záložky, v nichž zadáváte jednotlivé parametry a požadavky. Skvělé je, že se mezi jednotlivými záložkami můžete pohybovat dopředu i zpět, aniž byste přišli o již nastavené parametry.

První záložkou je Domácnost. Tady si navolíte, kolik osob bude v domě bydlet, kolik jakých místností potřebujete a v jakém patře se bude která nacházet. Zároveň si taky nastavíte, jestli budete stavět dům svépomocí, nebo si ho raději necháte postavit na klíč. I toto rozhodnutí můžete kdykoliv během konfigurování libovolně měnit.

Druhá záložka má název Architektura. V ní si nastavíte, jestli chcete raději bungalov nebo patrový dům a jaký tvar by měla mít střecha. Můžete si dokonce vybrat z několika fotografií, který styl domu se vašim představám nejvíce přibližuje. V pokročilém nastavení pak můžete rozplánovat zasklenou plochu, podsklepení a parkovací stání či garáž.

V záložce Konstrukce si zvolíte technické řešení a jeho úroveň. Také vybíráte z různých materiálů pro zdi, střechu, okna, fasádu a typ stínící techniky.

V záložce Technika si zase nastavíte, jak a čím bude váš dům vytápěn. Toužíte po krbových kamnech? Žádný problém. Preferujete podlahové vytápění před radiátory? Stačí kliknout na tu správnou ikonku.

Okolí domu je záložka, kde, jak už napovídá její název, si vyberete, co si přejete mít kolem domu. Také se zde nastaví typ a materiál oplocení vašeho pozemku. Můžete si nejen zvolit, že chcete bazén, dětské hřiště, zahradní domek a pergolu, ale dokonce si můžete vybrat, z jakých materiálů a jak velké tyto prvky budou. Stejně tak materiál zpevněné plochy je jen na vás.

A jako poslední si v záložce Lokalita vyberete, kde by měl váš nový vysněný dům stát, na kterou světovou stranu by měl být orientovaný a co vše vůbec by měla vaše lokalita splňovat.

Reklama

Výhody konfigurátoru

Mezi velké výhody patří, že už v průběhu vyplňování a plánování vidíte, jak se mění cena a co ji ovlivňuje. Můžete si tak s konfigurátorem hrát, jak je libo.

Na závěr uvidíte souhrn svého plánování, který si také jako PDF můžete nechat poslat na svůj e-mail. Navíc můžete získat zvýhodněnou cenu stavebního materiálu.

Není na co čekat. Stačí sednou k počítači a začít své sny o novém domově přeměňovat v realitu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací