Nová řada cihel plněných vatou - POROTHERM 42,5 T Profi s unikátní samolepicí fólií

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
20. 9. 2011
0 komentářů
Nová řada cihel plněných vatou - POROTHERM 42,5 T Profi s unikátní samolepicí fólií
Příspěvek stavebníka
Po úspěchu cihel plněných minerální vatou POROTHERM 36,5 T Profi přichází na trh cihla s  ještě lepšími tepelněizolačními vlastnostmi POROTHERM 42,5 T Profi s U = 0,16 W/(m2K), která je určena pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních rodinných domů bez potřeby dalšího zateplení obvodových zdí.

Spolu s ní se zavádí na trh  unikátní fólie BAUTEX ZIP – POROTHERM s integrovanou geotextilií, která jednoduše a snadno řeší hydroizolaci zdí na základové desce i okenních parapetech, ochranu proti radonu i nepřízni počasí během výstavby. Soubor novinek doplňuje univerzální malta POROTHERM Profi, kterou je možné nanášet v ložné spáře pouze na žebra cihel nebo po celé její ploše.

Cihla PROTHERM T Profi představuje moderní stavební materiál, který účinně snoubí nejlepší vlastnosti keramiky a tepelného izolantu. Umožňuje jednoduchou a rychlou výstavbu, vhodnou i pro stavebníky svépomocí Protože obvodové zdivo není nutné pro realizaci nízkoenergetického nebo pasivního domu dále dodatečně zateplovat, snižují se náklady na výstavbu, vytápění i údržbu domu. Zdivo přitom umožňuje prostup vodních par, takže vytváří předpoklady pro vznik zdravého a příjemného bydlení.

Minimální prostup tepla zdivem

Zdivo z POROTHERM 42,5 T Profi realizované s 3 cm omítkou z tepelněizolační malty POROTHERM TO dosahuje hodnotou prostupu tepla U = 0,16 W/(m2K), a to při velmi nízké tepelné vodivosti 0,08 W/(mK). Protože je izolant skrytý uvnitř cihly, není náchylný na mechanické poškození, neohrozí ho ani ptáci, hmyz nebo povětrnostní vlivy. Zdivo z těchto cihel vyniká výbornými akumulačními vlastnostmi – v zimě brání rychlému vychladnutí domu, v horku zabraňuje přehřátí.

Pro nízkoenergetické a pasivní rodinné domy

Cihla POROTHERM 42,5 T Profi je určena zejména pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních rodinných domů. Při celkové tloušťce 42,5 cm obsahuje tvarovka ve svých dutinách 28 cm tepelného izolantu. Stěna z těchto cihel odpovídá například zdivu z cihelných bloků POROTHERM Profi o tloušťce 24 cm zateplená izolantem tloušťky 18 cm. Jako řešení tak plně tak nahrazuje sendvičové zdivo.

Reklama

Rychlé a jednoduché zdění

I přes na první pohled masivní vzhled váží cihla POROTHERM 42,5 T Profi pouze 16,6 kg. Její nízká hmotnost spolu s technologií zdění na tenkovrstvou maltu usnadňuje a zrychluje výstavbu. Protože se speciální malta nanáší na cihly snadno a rychle maltovacím vozíkem a k tomu pouze v 1 mm silné vrstvě, minimalizují se tím ložné spáry a nehrozí zde vznik tepelných mostů.

Speciální fólie BAUTEX ZIP – POROTHERM

Přestože je minerální vata uvnitř cihly hydrofobizována, takže odolává navlhnutí, je důležité rozestavěné zdivo vždy chránit před zatečením dešťové vody nebo sněhem. K tomu mohou stavebníci nově využít speciální fólii BAUTEX ZIP – POROTHERM. Fólie se dodává ve dvou podobách - spodní, jež má v sobě integrovanou geotextilii, slouží jako ochrana proti radonu z podloží a zároveň jednoduše a snadno řeší hydroizolaci zdí na základové desce. Horní fólie se používá proti zatékání vody do zdiva při stavbě i jako trvalá ochrana pod parapety. Využití najde i pod železobetonovými věnci stropů. Fólii dostanou stavebníci zdarma při objednání alespoň 36 palet cihel POROTHERM T Profi v jedné objednávce, což odpovídá výstavbě středního rodinného domu.

Malta pro nanášení válcem i maltovacím vozíkem

Nová malta POROTHERM Profi je určena pro všechny broušené cihly POROTHERM Profi. Stavebníci ji mohou používat jak pro nanášení válcem, tak s ní zdít celoplošně maltovacím vozíkem. Malta je k dispozici zdarma při nákupu broušených cihel POROTHERM Profi. Pouze při celoplošném zdění je nutné počítat s její zvýšenou spotřebou a přiobjednat 1 pytel ke každým dvěma paletám cihel POROTHERM Profi navíc.

Reklama

Pokud vás představované novinky zajímají, přijďte se od 21. do 25. září 2011 podívat na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v Praze Letňanech. Expozici společnosti Wienerberger naleznete v hale A1, stánek č. 14. K dispozici zde budou odborníci, kteří vám poradí v otázkách výstavby nebo rekonstrukce vašeho bydlení.

Více informací najdete na www.porotherm.cz  

Galerie

Nová řada cihel plněných vatou - POROTHERM 42,5 T Profi s unikátní samolepicí fóliíNová řada cihel plněných vatou - POROTHERM 42,5 T Profi s unikátní samolepicí fólií
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku