Zazimování stavby

Autor: Peťan (79 příspěvků)
Kategorie: Stavba domu
19. 4. 2021
0 komentářů
Zazimování stavby
Příspěvek stavebníka

Po montáži oken a dveří existuje ještě jedna možnost jak se do domu dostat – otvorem pro garážová vrata. Ta se budou instalovat až budou hotové vnitřní omítky.

Uvnitř stavby nechávám sem-tam nějaký materiál. Ne že bych se nějak bál zlodějů, ale samozřejmě je lepší přístupu do domu zabránit co nejvíce. V neposlední řadě, do domu otvorem o velikosti asi 3*2 metry docela profukuje, prší a v zimě půjde určitě i sníh…

Garážová vrata budou prozatím nahrazena bedněním s malými dveřmi, které budou sloužit k přístupu. V této fázi stavby se stále chodí tam a zpět, tak by bylo škoda poškodit si vstupní dveře třeba stavebním kolečkem. Z předchozích částí stavby mi zbylo několik latí, prken a desek. Z latí jsem vytvořil okolo dveří rám, který jsem přidělal několika hmoždinkami přímo do zdí. Sehnal jsem si staré dveře, panty, petlici a zámek. Z latí jsem udělal „futra“ pro dveře. Ty jsem nasadil na panty a naměřil pozici petlice. Zbylé otvory jsem zabednil deskami, které jsem používal při bednění základových pasů.

Ne, nejsem blázen, že bych stavbu zazimoval na začátku jara. Jenom články vydávám se zpožděním. Tak snad článek poslouží jako inspirace před následující zimou.

Zazimování stavby
Reklama

Články ohledně této stavby vydávám také na mém webu https://www.mylms.cz/stavba-domu/

Celá tato akce mi zabrala cca jedno odpoledne. Samozřejmě, není to žádný designový skvost, ale svůj účel to splní a demontáž bude snadná. Hlavní benefit celkového „uzavření stavby“ je možnost nechávat rozkrámované nářadí uvnitř domu. Už není potřeba vše vytahovat ze stavební buňky a poté vše uklízet.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Peťan
Peťan (79 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama