Jak na hlodavce, kuny i vodní kámen?

Autor: FORMAT 1 (1 příspěvek)
Kategorie: Zahrada
5. 5. 2021
0 komentářů
Jak na hlodavce, kuny i vodní kámen?
Komerční

Doba se mění. Místo pastiček či pouštění kočky je nyní mezi lidmi oblíbeným řešením při boji s malými hlodavci akustický plašič, který vydává pro zvířata nepříjemné zvuky. Účinnost této metody podle zkušeností přesahuje hranici 90 %.

V Česku začala jako první vyrábět elektronické plašiče již před třiceti lety firma Format 1 sídlící v Křenovicích nedaleko od Brna. Jak popisuje jednatelka firmy Lucie Jakubčíková, odháněče jsou humánní a ekologické. „Myším, potkanům a jiným drobným hlodavcům, kunám či lasičkám neublíží, pouze je nepříjemným zvukem odeženou. Frekvence zvuků a časové prodlevy mezi jednotlivými zvuky se náhodně mění, aby si zvířata na zvuk nezvykla. Přístroje mají vysokou účinnost a jsou v příznivých cenových relacích podle typu provedení a plochy účinnosti.“

Slyšitelné i ultrazvukové plašiče

Moravská firma vyrábí plašiče ve slyšitelném i neslyšitelném (ultrazvukovém) provedení. „Tam, kde by zvuk lidi rušil, je vhodný ultrazvukový, tedy takzvaně ‚tichý‘ plašič. Do prostor, jako jsou stodoly, sklepy, garáže či podkroví, je naopak vhodné použít plašič slyšitelný,“ říká Jakubčíková a doplňuje, že odháněče mohou být napájené buď z baterií (výdrž bývá 4 až 6 měsíců), nebo přes síťový adaptér 230VAC.

Jak na hlodavce, kuny i vodní kámen?

Nejčastější otázky spojené s plašiči hlodavců

Zaujalo vás toto ekologické řešení, ale ještě máte nějaké otázky? Mnohé se dozvíte v poradně na webu firmy nebo v odpovědích níže:

  • Neškodí akustický plašič domácím zvířatům? Ne, domácí zvířata na něj nereagují.

  • Do jaké plochy je plašič účinný? Podle typu provedení, zhruba od 100 m² do 400 m².  Nedoporučuje se však mít jeden plašič na více místností, protože přes stěny se zvuk špatně šíří.

  • Jak se přístroj instaluje? Stačí vložit baterie, popř. připojit síťový adaptér, čímž se přístroj ihned uvede do provozu. Samozřejmě součástí výrobku je návod.

  • Lze zaručit, že hlodavce plašič určitě odežene? Stoprocentní účinnost nemůže zaručit nikdo, ale tyto plašiče mají účinnost přes 90 %. Navíc firma v případě nespokojenosti nabízí možnost plašič do 90 dnů vrátit.

Další užitečný pomocník – odstraňovač vodního kamene

Česká firma Format 1 kromě plašičů vyrábí také elektromagnetické přístroje, které zabraňují přichytávání vodního kamene na vnitřní stěny trubek a mírně i pomáhají uvolňovat již usazený vodní kámen. Jedná se o levné a snadné řešení (potřeba žádný zásah do stávajícího vodovodního systému).

Jak na hlodavce, kuny i vodní kámen?
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
FORMAT 1 (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama