Nájezd na pozemek

Autor: Molnysh (1 příspěvek)
12. 4. 2021
1 komentář
Nájezd na pozemek
Dotaz

Nájezd na parkovací stání

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Potřeboval bych udělat takovou blblou malou práci a nikdo se mi na to neozývá, takže to vypadá tak, že si to budu muset udělat sám, a jelikož mám s těmito pracemi nulové zkušenosti, tak bych potřeboval poradit, zda můj záměr je proveditelný.

Potřebuji upravit vjezd ke mně na pozemek, problém je, že jak cesta tak pozemek je svažitý a z bezp. důvodů jsem si udělal posuvnou bránu v rovině. Tudíž mi pod bránou na jedné straně vzniká velká mezera a potřebuji tedy udělat nájezdový obrubník v rovině se základy brány. Problém je, že jsem nikdy pořádně nebetonoval a šalování apod. jde mimo mě. Napadlo mě tedy, že si práci ušetřit tím, že bych mohl v té mezeře udělat základ pro obrubník ze ztraceného bednění a ten obrubník nějak přibetonovat navrch. Bude to držet? Parkovací stání mám pak v plánu udělat jenom zatravňovací dlažbou, takže pak tam potřebuji navézt kámen a v současné době, je kraj vozovky ze zámkové dlažby udělán tak, že mám strach, aby se tam ten náklaďák s kamenem neutrhl (možná jen moje přehnaná obava). Říkám si ale, aby když tam pak udělám ten obrubník jen na tom bednění, jestli na to to auto stejně nenacouvá a nesvalí to dozadu.

Dalším problémem je pak také schod, který vznikne mezi hranou silnice a hranou toho zbudovaného obrubníku. Moje idea je taková, že by se ta zámkovka na silnici kousek rozebrala a podsypala tak, aby se vytvořil plynulý nájezd. Nebo varianta č. 2 je, že ten obrubník odsadím o nějakých cca. 40 cm od hrany silnice a ten nájezd ze zámkovky udělám až v tomto prostoru, čili ztracené bednění by bylo až za základy desky a ten prostor mezi vybudovaným obrubníkem a krajem vozovky by se jen vysypal kamením, aby se tam dal položit kousek zámkovky, který by plynule navazoval na tu silnici.

Řekl by mi někdo zkušený, zda to, co jsem si vymyslel, má hlavu a patu, případně pokud je to kravina, tak mi nějak zkusil poradit, jak to vyřešit lépe? Už sháním řemeslníka nějakého asi půl roku a ti co se přijeli podívat, tak zjistili, že rozsah práce není zase tak velký, ale piplačka to bude veliká a že jim to za to nestojí. Snad jsem to popsal nějak srozumitelně.

Díky moc za odpovědi.

Nájezd na pozemekNájezd na pozemekNájezd na pozemek