Začínáme!

Autor: Petra a Radek (3 příspěvky)
Kategorie: Rekonstrukce
26. 3. 2021
2 komentáře
Začínáme!
Příspěvek stavebníka
Vyklizeno by jakž takž bylo, teď stropy dolů, pak podlahy 🤗. Trochu vám ukážeme, jak to u nás momentálně vypadá 🙏

Rekonstrukce domu

Začínáme s rekonstrukcí patrového domu. Dům i pozemek jsem zdědila po svém dědečkovi, kterému jsem slíbila, že dům nikdy neprodám, ale že si ho udělám k obrazu svému a zůstane v něm má rodina na další léta. Slib také dodržím a s radostí se pustíme do rekonstrukce domečku.

Dům bourat určitě nebudeme. Bude skoro celý zachován, jsou zdi, které půjdou pryč, ale víceméně zůstane nezměněný. Máme spoustu plánů a představ, na které se těšíme, ale zároveň už teď víme, že to bude dřina.

Náš plán je takový, že budeme ubourávat dílny, které jsou u baráku, také malou stodolu a v přední zahradě altán. Místo velké půdy bude podkrovní byt pro děti. Plánujeme mít hodně zeleně, která tam momentálně nikde není.

Začínáme!

Projektová dokumentace

Nejprve jsme zašli za projektantem. Řekli jsme mu, jaké jsou naše představy, jako například, že bychom chtěli, aby dům měl velký obývací pokoj s kuchyní, ložnice má mít vlastní koupelnu, zimní zahradu, která bude prosklená, dva dětské pokoje, koupelnu pro děti a hostinský pokoj. To byly naše základní požadavky, zbytek se domyslel “za pochodu” s projektantem. Ten pak zasílal návrhy a mi jsme pouze řekli ano nebo ne, nebo ještě chceme tohle a tamto :).

Projektovou dokumentaci nemáme ještě kompletní, vzhledem ke vzniklým komplikacím (původně měl být dům do L, ale bylo nám to zamítnuto na územním plánování, tak se projekt musel kompletně předělat), už tak to ale řešíme 3-4 měsíce.

Stavební povolení si budeme vyřizovat přímo na stavebním úřadě sami, zbytek věcí nám zařizuje projektant. Největší zdržení jsme však měli s úřady, nejvíce s tím, když nám měli něco schvalovat :). Určitě s tím počítejte a vyhraďte si na to čas.

A jak nám půjde další práce, Vám rádi napíšeme zase příště.

Reklama
Začínáme!Začínáme!
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petra a Radek (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama