Zaměření, nákup a montáž vertikálních žaluzií Labona

Autor: Labona.cz (9 příspěvků)
2. 3. 2021
0 komentářů
Redakční článek
Dnes se nacházíme v rekonstruovaných kancelářích Svépomocí.cz. Rozhodli jsme se objednat nové vertikální žaluzie, které si dnes sami namontujeme. Tyto vertikální žaluzie, stejně jako již dříve sítě proti hmyzu nebo bioklimatickou pergolu, jsme objednali na webu Labona.cz.

Jak na správné zaměření žaluzií

Předtím, než jsme objednávku učinili, jsme zhlédli video popisující způsob zaměření žaluzií a následně provedli zaměření okna u nás v kanceláři.

Při zaměřování záleží na tom, zda bude žaluzie umístěna v otvoru nebo na stěně.

Pokud je vertikální žaluzie určena do otvoru, změříme otvor alespoň na třech místech. V případě, že otvor není rovný, vybereme nejnižší hodnotu a do objednávkového formuláře na webu Labona.cz uvedeme hodnotu ještě o 5 mm menší.

Podobně provedeme měření výšky otvoru. Do objednávky následně uvedeme výšku menší o 10 až 30 mm.

Zaměření, nákup a montáž vertikálních žaluzií Labona

Při montáži žaluzie nad otvor se standardně šířka žaluzie uvádí do objednávky o 20 cm větší, než je samotná šířka otvoru. V našem případě budeme dokonce žaluzii kotvit přímo do kazetového stropu.

Reklama

Jak správně postupovat při montáži

Umístění žaluzie od zdi musí být minimálně 8 cm pro látku šířky 127 mm nebo 6 cm pro látku šířky 89 mm. Po vyměření minimální vzdálenosti od zdi namontujeme do stropu nebo na stěnu držáky, případně zavěsíme klipy pro kazetový strop.

Horní žaluziový profil nacvakneme do klipů a postupně zavěsíme látkovou žaluzii do háčků. Tu před zavěšováním nerozbalujeme.

A to je všechno.

Vyměření i namontování vertikální žaluzie bylo otázkou několika minut. A za naši žaluzii o rozměru více než 2x3 m jsme i s dopravou zaplatili 2947 Kč.

Zaměření, nákup a montáž vertikálních žaluzií Labona
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Labona.cz (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací