Průběh stavby – leden a únor 2009

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
8. 3. 2009
0 komentářů
Průběh stavby – leden a únor 2009
Příspěvek stavebníka
Začátkem prosince jsem stavbu zazimoval. Zabednil jsem okna a na vrchní patro jsem natáhl dvě fólie 8x16m. Práce s těmito fóliemi nebyla jednoduchá, protože při téhle velikosti nám do toho ještě začal foukat vítr. Nakonec jsme je položili a kolem obvodu jsem nanosil cihly s kameny. V průběhu prosince jsem to musel jít ještě dvakrát spravovat, protože přišel silný vítr, ale jak napadl sníh bylo po starosti. Ten to zakryl a plachta se nehne.

Dneska 23.1.2009 mi přivezli sloupky k plotu. Jsou to sloupky turbolinea 200cm x 3,8mm. Koupil jsem jich 50 + 6 silnějších do rohů. Včetně vzpěr mě vyšly na 17 303 kč. Pletivo jsem koupil na Slovensku už dříve. Sloupky jsem si nechal vyložit přímo na stavbě a přitom zkontroloval jak mám zazimovanou chaloupku. Plachty, kterými jsem přikryl horní patro byly ještě v celkem dobrém stavu, akorát tam kde je výlez z přízemí do vrchního patra mi přes tuhle plachtu teče dovnitř. Není sice nic hrozného, ale tající sníh mám v i v přízemí. Trochu mi zatéká přes strop i do kuchyně, ale to není moc. Doporučuji všem kteří nestihnou střechu do zimy jako já, aby všechny věci ze stavby buď odnesly, nebo je pořádně přikryli. Jinak je budou mít mokré. Já mám v domečku schované příčkové cihly z Ytongu a ještě štěstí, že jsem je pořádně schoval pod plachtu. Koncem ledna mi ještě přivezli střešní krytinu. Nakonec jsem se rozhodl pro belgickou aluzinkovou krytinu METROTILE. Je pískovaná a černé barvy. Je sice dosti drahá, ale myslím, že ta kvalita za to stojí. A hlavně dobře vypadá. Než jsem ji koupil tak jsem s pokrývačem co mi to bude dělat objel pár domů co z toho stavěli a fakt to vypadá dost dobře. Nechal jsem ji venku před domem, ale musí se přikrýt. Nejdříve mi nešlo do hlavy proč by nemohla být venku, když vlastně bude na střeše stále venku. Je to prý tím, že plechy jsou umístěny na sobě a tím pádem nejsou tak odvětrány jako když už jsou na střeše. Ten samý den 31.1.2009 mi přivezli i dvě střešní okna FAKRO, šrouby na střešní krytinu a fólii pod krytinu. Toto vše jsem uložil do kůlny na pozemku. Při tom jsem znova zkontroloval domeček a zjistil jsem, že mi mráz potrhal z jedné strany domu cihly.

Únor

Dnes 9. 2. 2009 jsem se byl opět podívat co dělají cihly na domku a znova jsem zjistil, že jich dalších pár prasklo. Opět úplně stejně. Přední hrubá strana se odloupla. Brouzdal jsem po internetu a zjistil jsem, že tyto cihly (hlavně Heluz) nesmí přijít do styku s vodou a pak zmrznout. Škoda jen, že jsem to zjistil až teď. Funkčně by to snad nemělo vadit, ale budu muset poškozené cihly doomítnout termoizolační maltou nebo omítkou. Na tohle si dávejte obzvlášť pozor. Pokud, už nestihnete dát před zimou střechu jako já je nutné zabezpečit stavbu tak, aby voda z tajícího sněhu neodtékala po stěnách a tam pak mrzla. Je třeba to kontrolovat a případný sníh odklízet. Jinak už mám doma kompletní střechu i s okapy a dřevo na krov se už řeže na pile. Jen musím počkat na trošku lepší počasí. Počítám, že začátkem března až se vrátím z MS v Liberci začnu s krovem a hned na to se střechou.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama