Jak jsme našli ten NÁŠ ❤️

Autor: rekonstrukcesvepomoci (2 příspěvky)
Kategorie: Rekonstrukce
16. 2. 2021
0 komentářů
Jak jsme našli ten NÁŠ ❤️
Příspěvek stavebníka
Nadějný pár toužící po vlastním bydlení. To jsme my. Ještě během studií jsme se koukali po bytech, s tím, že se jednou dostaneme do baráčku. Po určité době jsme však usoudili, že jestli někdy chceme baráček, tak jedině hned!

Na co čekat. S přibývajícím věkem a dětmi to lepší určitě nebude. A bez pocitu vyjít z vlastního baráčku na zahradu či terasu, na čerstvý vzduch a slunce, kde si dáme snídani, večeři, a kolem nás budou pobíhat děti a pes, asi nemůžeme spokojeně žít.

A to je podle nás to nejdůležitější, co pro svépomocí potřebujete –cíl, odhodlánízápal.

Skoro 2 roky jsme koukali po pozemcích a baráčcích v okolí. Uvažovali jsme jak nad variantou novostavby, tak nad rekonstrukcí staršího domečku. Po několika prohlídkách jsme spadli na zem a soustředili se nakonec jen na starší baráčky. Ceny pozemků? Fakt síla.

Zároveň nechceme platit nájem a hypotéku dohromady. Jsme odhodlání jít do rekonstrukce takového domu, kde můžeme zároveň i bydlet. Ovšem i o takovéto domečky je velký zájem. Na několik prohlídek jsme se ani nedostali. A pokud jsme se dostali, neoslovil nás.

Až jsme konečně našli ten NÁŠ! ❤️ Ano, asi po 2 letech. V nabídce malé RK. Z venku celkem paráda, uvnitř však malá katastrofa. Posuďte sami. Ale hned při první prohlídce na nás dýchla ta správná atmosféra a už jsme věděli, co a jak budeme předělávat, abychom se tam cítili ještě lépe a DOMA.

A tak jsme do toho šli! 🙃 A teď si plníme sen.

Rekonstruujeme, svépomocí, a zároveň bydlíme – je to náročné. Hodně náročné. Neustále se učíme a vzděláváme. Plánujeme a prozkoumáváme veškeré možnosti. Hádáme se. Zároveň se v krizi navzájem podporujeme. Ano, je to peklo – ale dá se to zvládnout! Jen člověk musí opravdu chtít a trošku slevit ze svého komfortu. Ignorovat případné nepochopení okolí a jít si prostě za svým.

Po celou dobu sbíráme spoustu inspirace a zkušeností od ostatních svépomocníků.

A nyní se chceme podělit o ty naše.

Instagram: @rekonstrukcesvepomoci

Práci zdar! 💪

Silvi a Kuba

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
rekonstrukcesvepomoci
rekonstrukcesvepomoci (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací