Pozemek

Autor: Esther (1 příspěvek)
5. 2. 2021
1 komentář
Pozemek
Příspěvek stavebníka
Hledáme, koukáme...

Hledáme, koukáme, diskutujeme...

Ahoj, jmenuji se Ester a ve svých 24 letech jsem se s přítelem rozhodla postavit dům.

Blááázni, takhle se zadlužit, vy nejste normální...

Abych to vzala úplně od začátku. Vždycky jsem chtěla bydlet v rodinném domě se zahradou, terasou, nejlépe patrovém. Co si budem povídat, ceny nemovitostí jsou šílené, a to i na Karlovarský kraj, odkud pocházíme. Přítel chtěl větší byt alespoň 4+1 a při těch cenách, žádné soukromí, kolikrát ještě spoustu práce na bytě. Rozhodli jsme se tedy pro rodinný dům.

Nyní bydlíme v mém vlastním 1+1, které jsem si pořídila, ještě než jsem byla s přítelem. Pro dva se to dá, máme ještě malého psa a dvě fretky. Pořád se to dá, ale je nám jasné, že do konce života, tady bydlet nemůžeme.

Projíždíme spousty realitek téměř rok. Žádný dům není podle našich představ, jak rozložení místností, místa kde dům stojí, cena vzhledem k tomu co se na baráku ještě musí udělat.

Jednou přítel prohlásil, za tu cenu si postavíme rovnou dům podle našich představ! Bingo! Můj táta se strejdou staví baráky, ty jsi elektrikář, já jsem sice zdravotní sestra, ale jsem zručná, to dáme. Zmínili jsme se o tom mému tátovi a ten celý nadšený, jo jděte do toho, my vám to se strejdou postavíme. Strejda zalarmoval známé na střechu, vodáky a já nevím koho všeho. Super, lidi co nám to postaví máme, teď už jen sehnat parcelu.

Projíždíme znovu realitky, vyslýcháme známé, jestli neví o nějaké parcele. Měli jsme pár kritérií, které jsme chtěli dodržet. Alespoň 1000m2 , sítě v dosahu, v blízkosti města. Děti zatím nemáme, ale v budoucnu nejspíš ano a je mi jasné, že budou mít nějaké kroužky, kamarády apod. tak ať si můžou i dojet do města. Takže jsme chtěli dobré spoje v blízkosti.

Našla jsem jeden pozemek, v inzerátu píší sítě v dosahu za dobrou cenu. Vezmu tátu a strejdu, sejdeme se na místě s makléřem. Hm kus pole, sítě nikde nic. Žádná příjezdová cesta, nic. Cena necelý 1 milion. To nepřichází v úvahu (nutno vybudovat příjezdovou cestu, sítě a bůhví co ještě). Přišla jsem domů, zklamaná. Nevím co jsem čekala, že najdu něco na poprvé?

Večer přítel sedí u PC a našel kousek od našeho města (10 km) developera co nabízí rodinné domy a volné parcely. Říkám ty jo to bude mastný. V inzerátu se píše sítě v dosahu, vybudovaná příjezdová cesta a osvětlení, spadá pod obec. Elektřina, plyn, vodovodní řád, kanalizace. Hustý za kolik? Volám developerovy, domlouvám si s nimi schůzku, beru strejdu a tátu na kontrolu pozemku.

Vyrážíme na místo, místem jsme s přítelem nadšeni. Pozemek o velikosti 1217m2. Támhle bude jezírko, tam bude dům, garáž a terasa. A my věděli, že to je to místo. To místo kde kopneme do země a budeme tam žít. Super. Vyjednávám hypotéku u své banky, katastr. DING,DING máme pozemek. :)

Pozemek

Tohle byla naše cesta k pozemku. Se samotnou stavbou, jsme se rozhodli ještě nějaký ten rok počkat, aby jsme našetřili a neměli tak velkou hypotéku. Ale co, ještě nám není ani třicet, máme čas. :)

Mějte se krásně a všem přeji hodně štěstí. A nezapomeň, vhodný pozemek musíš cítit, prostě poznáš že je to ON! :)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vklad na katastr
6 000 Kč
Pozemek
1 448 230 Kč
Celkem1 454 230 Kč
Pozemek
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama