Vikýř stěny.

Autor: mokkka (1 příspěvek)
30. 1. 2021
2 komentáře
Vikýř stěny.
Dotaz

Dobrý den Všem,

chtěl bych poprosit o radu, jen dodám, že mě mrzí, že jsem tyto portály neobjevil v době, kdy jsem se pustil do budování a zároveň se omluvit za má laické vyjádření a obrázky, děkuji za pochopí.

Před cca 3 lety jsem se rozhodli k rekonstrukci podkroví a postavením dvou vikýřů viz obrázek, vzhledem k nízké výšce (žádná půda nad námi v podkroví už není) zateplovat tedy zevnitř už nešlo, jelikož by se tam už nehnulo a vzhledem k bednění na stávající střeše, tak došlo na zateplení střechy nadkrokevním systémem a pir deskama puren perfect 160 mm, na bednění je natažená parozábrana TOP DSB 100, a to i na osb stěny vikyřů a střechy vikýřů vše spojené jako celek s celou zbylou střechou. Na střechách vikýřů jsou také pir desky, ale na stěnách vikýřů (tam kde jsou na obrázku zelené obrazce) je polystyren xps 160 mm perlinka lepidlo, silikon omítka, ještě dodám že krokve vikýřů neprochází až ven, ale jsou zakončené zároveň se stěnou vikýře.

Takže složení stěny vikýře je: silikon omítka

perlinka lepidlo

xps 160 mm

parozábrana top dsb 100

osb deska

DOTAZ - lze vevnitř, tam kde jsou zelené obrazce, vyplnit ještě nějakou izolací (max. 12 cm), protože přes půjde sdk záklop až na zem, bude utvářet stěny pokoje. Napadla mě stříkaná tvrdá pěna, jelikož asi dojde na to, že z ní budeme dělat podlahu.

Děkuji všem za čas, jestli dočetli až sem, a ještě více těm kdo se jakkoliv vyjádří.

Vikýř stěny.
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama