Vodovodní přípojka

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
21. 8. 2011
4 komentáře
Vodovodní přípojka
Příspěvek stavebníka
Je červen 2011 a já stále v baráku nemám elektřinu ani vodu. Elektřina asi jen tak nebude (rok a půl již čekám), ale vodu bych do baráku už konečně mohl dostat, jsem si řekl :)

Žádost o zřízení vodovodní přípojky jsem podal někdy na podzim roku 2010 s tím, že až bude potřeba, tak se to udělá. V době, kdy jsem čekal, jestli omítkáři přijedou dodělat omítky :), jsem se tedy pustil do díla. Nejprve jsem si musel na městě vyběhat povolení o překop silnice, protože voda byla jak jinak, na druhé straně :)

Paní to vzala sportovně, protože jsem ve slepé ulici  a za překopem jsou jen 2 baráky, nedělala problémy a povolení mi vystavila s platnosti hned druhý den (jinak se musí čekat 15 dní) a bez nutnosti to někde dál ohlašovat, či si shánět značky :) Jo stálo to 500,- :(

Takže jsem mohl začít přefiknutím silnice za pomocí kamaráda Jirky, který s tím má velké zkušenosti a moc se s tím nepáral :) Pár dnů nato jsem si objednal bagristu a ten mi vyhrábl výkop pro vodu (hloubka 120) od baráku k silnici, a pak začal boj ze silnicí. Zezačátku to celkem šlo a úspěšně jsme minuli sousedovu el. přípojku a plynové potrubí :), ale když jsme měli začít hledat litinovou trubku s vodou, ne a ne ji najít. Nakonec se zadařilo, a to ve hloubce dvou metrů !!! Trubku jsem očistil, udělal montážní prostor a vše zakryl fošnama, aby mohlo projet auto (ne traktor, který občas jezdí na pole) a začal jsme nahánět vodáky, aby mě přijeli připojit.

Reklama

Ti nakonec na druhý pokus vše zvládli a já mohl vše zaházet (traktor to uneslo..., i když se to nakonec pod nim propadlo :), ale to nebyl můj problém, já mu to říkal, ať tam nejezdí :))

Výkop jsme zaházeli hlínou, udusali žábou a navrch ještě pořádnou vrstvu štěrku.Tak to snad vydrží a nebude se to propadat. Firma mi to nakonec zalila asfaltem za krásných 4000,- :( Následně proběhla kontrola  z města, kdy jsem musel překop ukázat úřednici, zda splňuje normy a vše bylo v pořádku.

Teď jen zbývá zapojit vodoměr, na který čekám již měsíc :( a za zmínku stojí, že díky tlaku cca 9bar ve vodovodním řádu budu muset použít redukční ventil hned za hodinami a nastavit tlak na přijatelný 3 bary.

Reklama

p.s. fotky z kopání jsem někde potratil :(  

Náklady

Název položkyCena
povolení
500 Kč
Celkem500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací