Plynové topení

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
9. 8. 2011
0 komentářů
Plynové topení
Příspěvek stavebníka
23.11.2010 - V listopadu jsme pokračovali v připojování topení. Konečně se nám podařilo udělat revizi na plyn a tím i připojit plyn od RWE. Jelikož u nás ve městě zrušili kancelář RWE musel jsem až do okresního města pro konečné doladění. Samozřejmě jak všude porušili pobočky, tak tam bylo lidí jak lidlu po výplatě. Doufám, že už tam nebudu muset nikdy jet.

Po připojení plynu přijel topenář dokončit připojení plynového kotle a rozvodů vody. Docela to šlo, ale vyskytli se dva problémy. Jeden byl v tom, že nám chybělo koleno na trubku k odvodu páry z kotle. Druhý problém byl vtom, že nebylo vyřešeno přisávání vzduchu do místnosti. Na komín byla určena jen hlavice pro výfuk a ne pro přisávání vzduchu.

Vyřešil jsem to tak, že za dvou stran jsem ukončení na komínu podložil maticemi do výše cca 3cm. pršet by tam nemělo a pro přívod vzduchu je to dostačující. Dvě strany jsem zalepil těsnícím tmelem, protože to bylo kousek do otvoru pro komín a měl jsem strach, aby tam nezatekávalo. Nakonec jsem to dodělal.

Po střeše jsem raději chodil jen v ponožkách, abych ji nepoškodil, protože není podbedněná, ale pokud se ví kam šlápnout není v tom problém. Sice byl listopad, ale střecha je černá a byla pěkně nahřátá :). Akorát se mi při topení ztrácí tlak v okruhu, ale topenář tvrdí, že je to v pořádku, že se zatím okruh odvzdušňuje. Uvidíme.

Reklama

Teď už se doma pěkně topí plynem a už tam můžu i přespávat.

Galerie

Plynové topeníPlynové topeníPlynové topeníPlynové topení
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací