Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Autor: Korado (8 příspěvků)
2. 11. 2020
0 komentářů
Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK
Komerční
Instalace nového radiátoru nebo výměna původního, nemusí být nijak složitou záležitostí. Vzhledem k tomu, že realizační práce nezaberou mnoho času, můžete přistoupit k výměně radiátoru v kterémkoliv ročním období. Před začátkem topné sezóny je to ale jistě vhodnější. Jestliže měníte otopná tělesa v celém bytě a bydlíte v paneláku, nemělo by to mít žádný vliv na celkovou otopnou soustavu v domě, ale za předpokladu, že nová tělesa budou mít stejný výkon jako ta původní. Vždy je však dobré a někdy i nutné konzultovat výměnu radiátorů se Společenstvím vlastníků jednotek, družstvem či provozovatelem kotelny.

Ač se to zdá jako maličkost, praktickou funkci plní i obal radiátoru. Nerozbalujte tedy celé těleso, ale následujte instrukce. Vyplatí se to. Obal všech otopných těles KORADO je totiž koncipován tak, že plní nejen svoji ochrannou funkci při skladování, dopravě a manipulaci, ale také při jejich montáži a po montáži. Obal se totiž odstraní až po ukončení všech stavebních a dokončovacích prací. Radiátor je tak chráněn proti poškození či poškrábání laku.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Před montáží radiátoru provedeme perforaci obalu jen v místech upevňovacích a připojovacích bodů a měřením zjistíme polohu upevňovacích příchytek radiátoru ve vtahu k připojovací armatuře. Polohu příchytek na radiátoru lze rovněž zjistit z vloženého technického listu, který je součástí balení každého radiátoru. Nebo pro zjednodušení montáže všech radiátorů se spodním připojením můžeme použít montážní šablonu, která nahradí samotný radiátor, který následně můžeme instalovat až do hotového interiéru.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Na základě zjištěných hodnot označíme místa pro montáž upevňovacích konzol a provedeme vyvrtání otvorů.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Do takto připravených otvorů nainstalujeme upevňovací konzoly a provedeme zkušební zavěšení radiátoru, z kterého zjistíme potřebnou délku připojovacího potrubí.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Radiátor sejmeme a provedeme montáž připojovací armatury na připojovací potrubí.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK

Následuje finální usazení radiátoru na připravené konzoly a jeho připojení k připojovací armatuře.  I s obalem lze provést zkoušku těsnosti, tlakovou i topnou zkoušku. Obal sejmeme, až nebude hrozit znečištění nebo poškození radiátoru.

Konečné nastavení regulačního ventilu pod termostatickou hlavicí provedeme dle projektu otopné soustavy, popřípadě konzultujeme s odborníkem.

Postup montáže radiátoru RADIK PLAN VK
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Korado (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama