Odstranění ruiny

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
1. 6. 2011
0 komentářů
Odstranění ruiny
Příspěvek stavebníka
V polovině června 2009 jsme jeli poprvé makat na ten náš skoro pozemek. Sice ještě nemáme vše úředně dořešené, není zavkladovaná smlouva a ani nemáme originální smlouvu z realitky doma, ale když tak někomu pomůžeme. V prvních dnech jsme byli docela zoufalí, samý bordel a kde a s čím začít...

Něco jsme tedy odtahali samy a poté se pozval místní bagr a traktory s vlekem a už to jelo. Za jeden den byla ruina pryč. Suť si vzal známý, co potřebuje zase dorovnat pozemek. Během prázdnin se tak různě bagrovalo, srovnávalo a my pomalu hledali a vytvářeli na papíře jak by měl vypadat a kde stát náš budoucí domek. Dorazily i patřičné dokumenty, tak je už vše oficiálně naše. A museli jsme nechat zasypat původní studnu, stála uprostřed příjezdové cesty a stejně byla pořád bez vody.

Jen jeden problém nastal a to když bagrista vytrhl prý nějaký káblík ze země, asi slepý..... druhý den už u nás stála policie a hledali, kdo že jim přerval telefonní kabel pro další tři vesnice :-) No průšvih, bagrista hrábl kam už neměl, i když tam byl stále rozbořený cihlový plot, ale kabel také nebyl dle nás správně uložen, 30 cm pod zemí je celkem málo. Vše se nakonec řešilo u soudu, no pěkný začátek.

Ale aspoň jsem našli na pozemku mini poklady. Krásný neporušený džbánek, ležel zahrabaný v hlíně a pak dvě korunky, jedna z roku 1964 a druhá 1899. Pěkné poklady, hlavně že nemáme co bylo u sousedů... bomba z války :-)

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Traktor + vleky
6 000 Kč
Bagr
13 700 Kč
Celkem19 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací