Stavba mimo zastavěné území obce

Autor: Ppecar (1 příspěvek)
20. 3. 2019
1 komentář
Dotaz

Dobrý den,

hledám někoho se zkušeností se stavbou obydlí mimo zastavěné území obce. Nastíním situaci.

Máme velký pozemek kde chceme bydlet (elektřina a voda vyřešeny). Pozemek se nachází mimo zastavěné území obce. Příjezdová cesta je tzv. polní, ale hojně využívaná. V novém územním plánu jsme již zahrnuti pod názvem rodinná biofarma, na které intenzivně pracujeme několik let, ale rádi bychom tam i bydleli.

Budovy nám postavit umožní, ale otázka zní jaké. Rodinný dům to být nemůže, což nám dost ztížilo jednání s veškerými úřady ( o hypotéce ani nemluvím ). Pracovní plán je takový, že budovu zařadíme do škatulky "zemědělská budova se služebním bytem". Tato verze je zatím opravdu nouzová, protože opět zahrnuje celou řadu velkých komplikací. Obec nám fandí, ale problémy budou dělat stavební úřad a nejspíše i hasiči.

Máte prosím nějakou zkušenost se stavbou nové "samoty"? Případně uvítám jakýkoliv kontakt na někoho, kdo v těchto věcech umí kličkovat. Náš projektant je velmi šikovný, ale nikdy neřešil podobnou stavbu. Všem je jasné (i úřadům) že tam chceme bydlet, ale doposud nám nebyl nikdo schopen poradit kam stavbu zařadit.

Moc děkuji za jakoukoliv reakci.

Petr

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama