Dokončení hrubé stavby-střecha,schodiště

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
2. 4. 2011
5 komentářů
Dokončení hrubé stavby-střecha,schodiště
Příspěvek stavebníka
A konečně je hrubá stavba hotová!!!Stropy, které stavební firma zalila v prosinci betonem, a den nato začalo mrznout ,a to až  na - 11, jsou naštěstí v pořádku,a tak se v lednu mohlo bez obtíží pokračovat dál.

V přízemí se postavily příčky v technické místnosti a v koupelně.Další den se začala zdít nadezdívka,a to : 2 šáry heluzu,věnec + pozednice- to vše dělalo 84 cm.V plánech sice byla zakreslena nadezdívka vyšší,ale ta nám připadla zbytečně vysoká,tak jsme ji nechali snížit o jeden šár,jelikož by nebylo vidět dobře  z oken a náklady na topení by byly podstatně vyšší.

Po vystavění štítů nastoupili tesaři a dali se do střechy.Padlo na ni 7,68m3.V dětských pokojích  jsme chtěli vikýře,tak se to o něco prodražilo,ale s výsledkem jsme spokojeni.Na dřevěné trámy se pak dala parozábrana a nakonec křidlice.a jelikož začalo další 3 dny nepřetržitě pršet,tak jsme byli rádi, že tam ta křidlice už je! Ve dnech, kdy pršelo, se pustili zedníci do schodiště. Je pravda,že jsme tam železobetonové schodiště vůbec nechtěli, měli jsme v plánu tam dát potom celé dřevěné, protože je vzdušnější, ale nakonec jsme od toho upustili a nechali udělat to zděné - z důvodu úložného prostoru pod ním. Potom na ně dáme buď dřevěné nášlapy nebo necháme obložit dlažbou v imitaci dřeva.

Nakonec nám dojeli vsadit střešní okna a nasadit rýny... a hrubá stavba je hotová!

Reklama

Když bych měla celou dosavadní stavbu zhodnotit, tak jsme rádi, že jsme se rozhodli hrubou stavbu zadat firmě a ušetřili si tak plno nervů a starostí se stavbou. Firmu Abacus můžeme jedině  doporučit dál. A teď už nastoupíme v plné síle my!

Celkové náklady hrubé stavby na klíč: 1 100 000,- Kč

v ceně jsou: základová deska, zdivo-Heluz, vnitřní stěny a příčky, stropy, skládaný komín z Heluzu, železobetonové schodiště, střecha: konstrukce tesařské, konstrukce klempířské, křidlice, střešní okna

Náklady

Název položkyCena
Celkové náklady hrubé stavby na klíč
1 100 000 Kč
Celkem1 100 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací