Ruční vybírání ornice

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
4. 4. 2011
0 komentářů
Ruční vybírání ornice
Příspěvek stavebníka
Přesně jak jsem slíbil, přikládám originální článek a to skrývka ornice – ručně bez bagru. Věřím, že Jaroslav, Renata a Valinka budou příjemně překvapeni (nic ve zlém :o) Jelikož jsme ornici využili jako přirozené bednění a tím pádem jsme nemuseli hnát ztracené bednění více než 2 šáry a jelikož bylo i ztracené bednění již vybetonováno, pustili jsme se do etapy ručního vybírání ornice.

Co dodat, je to práce úmorná a namáhavá, ale ornici si „řežeme“ na kvádry, které zatím skladujeme na zahradě. Nutno uznat, že já a manželka jsme zvládli třetinu baráku za den a půl s tím, že jsme ještě mezi tím hodně vyřizovali, takže to není zase tak hrozné, ale kdo se na to necítí, ať si klidně objedná skrývku ještě před zaměřením. V sobotu jsme to celkem v 7 lidech dodělali do konce i se zaházením velkými kameny a kusy starého betonu.

Co s ornicí, která zatím slouží jako přepážka mezi vedením kanalizace a ostatní plochou nevím, ještě uvidím.  Na hrubou strusku i 0-16 ořech budeme mít k dispozici 45 cm, což je oproti 14 cm, které jsou v projektu značný rozdíl. Jednou jsou to základy domu, tak co naplat, ať je to pořádně

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací