Zamitnutá územ.plan.informace- další možnosti

Autor: Adeja (3 příspěvky)
22. 3. 2018
0 komentářů
Dotaz

Zdravim,

obracím se na Vás s prosbou o radu ve věci zamítnuté územně plánovací informace. Vlastním pozemek, který je v katastru veden jako zahrada, nachází se v zastavitelném území. Jedná se o pozemek, na kterém nestojí žádná stavba a ani to není "zahrada", která by náležela některému z okolních domů. Celou věc ohledně budoucího záměru postavit zde malý RD jsem řešila na staveb.úřadě, na většině židlí mi sdělili pozitivní postoj k této stavbě, avšak projistotu jsem si podala Žádost o územně plánovací dokumentaci...a ejhle!

V této Územně plánovací dokumentaci mě informují o tom, že pozemek je sice určen pro hlavní využití bydlení v rodinných domech, avšak zároveň platí podmínka z územního plánu a to taková, že není přípustná výstavba nových objektů pro bydlení v zahradách stávajících RD a na samostatných pozemcích mezi zahradami stávajících rodinných domů.

Chápu, že s tímto ustanovením v územím plánu horko těžko něco zmůžu a se stavbou RD se mohu rozloučit. Ale napadá mě, jestli existuje nějaké jiné řešení, jak tento pozemek "zabydlet" - výstavba obyvatelné chaty, "hospodářského stavení", případně jiné...? Za každou radu Vám budu vděčná!

Děkuji!

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama