Zásyp základové desky a kanalizace

Autor: Bogdan a Bára (15 příspěvků)
4. 2. 2011
1 komentář
Zásyp základové desky a kanalizace
Příspěvek stavebníka
Na 4.11. jsem měl znovu domluvený bagr a chystal jsem se zasypat prostor mezi ztraceným bedněním. Ještě před tím mi známý zahradník navozil rozbitý betón z právě likvidovyných základů skleníků (cca 50t) a nechal jsem dovézt 4 Tatry hutního kameniva (cca taky 50t). Půjčil jsem si 170 kg vibrační desku a mohlo se jít na věc.

Postup byl následující: - betóny - kamenivo - jíl - kamenivo - hutnění - kamenivo - hutnění

Hutnil jsem to dvakrát a myslím si, že celkem pořádně, protože finální povrch byl jak betón . Chytli jsme se v 8 ráno a cca ve 14:00 bylo hotovo.

Následující den jsem dovezl všechno potřebné ke kanalizaci a chytl se kanalizace pod základovou deskou. Nejdřív jsem si znova odkopal rýhy pro položení kanalizace a pak ji celou podle plánů poskládal. Pomáhal mi zase otec Barči, protože termín na betónování desky byl již rezervovaný a čas tlačil.

Reklama

Kanalizaci jsem dělal až po zasypání desky, což má své klady i zápory. Kladem je, že není třeba nic podsypávat a hlavně při zasypování desky není třeba dávat na nic pozor. Záporem je zajisté práce při kopání jednotlivých rýh. Ale dalo se to. Alespoň jsem si zkontroloval zda materiál pod deskou je dostatečně zhutněný. A byl .

Zároveň jsem si připravil 2 chráničky: pro přívod elektřiny do rozvaděče a přívod elektřiny do ČOV. Po zapískování a zasypání kanalizace jsme položili kari sítě a provedli zašalování základové desky. To už jsem dělal přesně do roviny do výšky -15cm pod "nulu".

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bogdan a Bára
Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací