Ztracené bednění

Autor: Bogdan a Bára (15 příspěvků)
4. 2. 2011
0 komentářů
Ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
Zhruba po týdnu, kdy sněžilo, pršelo a tak podobně, jsme se konečně mohli zase vrátit na stavbu a pokračovat se ztraceným bedněním.

Nejdřív jsem však musel vzít koště a vymést zbytky bahna ze zabetonovaných pásů :-(.

Chtěl jsem ztracené bednění ukládat horizontálně přesně do roviny, což ale nebylo možné, protože při betonování pásů nám "nadbývalo" zhruba půl kubíku betónu, který jsem ale nechtěl vylít jen tak, tak jsme to dali do pásů a tím vznikly nerovnosti. Takže jsem se rozhodl, že na horizontální rovinu kašlu, to se srovná při šalování a betonování desky a musím akorát dodržet svislost jednotlivých stran. K tomuto účelu posloužily natežené provázky z laviček a nakonec pak při zdění jsem zjistil, že jsem se sekl max. do 1cm, což si myslím, že není žádný problém.

Celkem jsme dávali 3-4 řady bednění. Mezi jednotlivé řady jsem dával ještě pro lepší provázání roxory, které jsem po zabetonování dával i do bednění svisle, aby bylo lepší napojení s deskou.

Reklama

Po došalování všech mezer bylo vše připravené na betonování, které jsem prováděl se Schwingem - šlo to parádně a za 1 h  jsme s taťkou od Barči neměli co dělat. Další fáze byla za náma.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bogdan a Bára
Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama