Hrubá stavba

Autor: Aleš (25 příspěvků)
25. 5. 2009
3 komentáře
Hrubá stavba
Příspěvek stavebníka
22.4.2009 - Po rozeslaní poptávky na zdící materiál jsme se rozhodli pro použití cihel Thermopor. Nejlepší cenu mi nabídli ve stavebninách ve Starém Plzenci. Po dovezení materiálu z Německa se našlo i nekolik vadných a popraskaných kusů, které ovšem byly bez větších problému vyměněny za nové. Dále jsem nakoupil Hydrobit, Foalbit, zdící maltu, pro pozdější fazi červený písek , vápno, cement, věncovky atd.

Po natření pásů penetralem , nalepení hydrobitu a foalbitu se začla vyzdívat první řada na pytlovanou maltu. Založí se rohy a natáhne provázek a pokud je zedník šikovný, jde to jako po másle.

Během výstavby jsme udělali nekolik zásadních změn. Změna využití garáže na další obytnou místnost a zmenšení oken na rozměr 120x120 (původně 150x120) Místo garáže vybudujem jen přístřešek.(ze starého krovu) V mezičase jsem vytrhal podlhu ve starém baráku a vše se připravilo na propojení nové a staré stavby.

Jak jsem se zmínil již dříve, měli jsme veliký problém s elektrikou, kdy jsme potřebovali sundat konzoli ze štítu a ubourat stávajíci barák řadu pod překlady, kde se později přizdí jedna řada, udělá se věnec, pak další řada a pak se propojí další věnec s novostavbou.

Reklama

Dnes se po dlouhém čekání a dohadováni s gigantem ČEZ, ukázali na pozemku a vyvěsili upozornění o odstávce proudu v ulici na pondělí 25.5.09. HURÁÁÁ. Po 7 měsících konečně nějaký výsedek!

Vrátím se zpět ke zdění hrubé stavby, po uložení překladů ( volili jsme více menších překladů,než dávat jeden 40cm, vyjde to levněji.) se vyzdila poslední řada a na ni se vyzdili věncovky, po obvodu se natáhli roxory a vše se zalilo betonem. Ješte jsme umístili ocelové pásky pro uchycení pozednic. Dřevo na strop a pozednice máme již na stavbě a dnes dojde k jejich natření bochemitem a během příštího týdne k jejich položení.

Co se týče výběru fimy na okna, uvítám Vaše zkušenosti! Vybíram ze dvou cennově srovnatelných nabídek RI Okna a VEKRA.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Aleš
Aleš (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací