Problémy se stavebním ohlášením

Autor: Jiří (22 příspěvků)
10. 5. 2017
1 komentář
Dotaz

Chci stavět na nově vznikající ulici pro 20 RD.

V tuto chvíli je ulice rozparcelovaná a prodaná. Na hranici všech pozemků je natažen zkolaudovaný plyn (vytažený do již zbudovaných antoníčků) a kanalizace, vodovod se nyní buduje (už leží v zemi ale ještě není zkolaudován) a elektřinu bude tahat E-On sám, ale termín realizace ještě neoznámil (předpokládá se letošní podzim). Mezi pozemky (po budoucí silnici) se již jezdí (pozemek patří obci, která sítě buduje), ale tato budoucí cesta je na katastru zatím vedena jako "orná půda".

K projektové dokumentaci mám již smlouvu o připojení k plynu, smlouvu o připojení k elektřině, souhlas vodáren s připojením na budovaný vodovod a souhlas obce s připojením na obecní kanalizaci.

Stavím dům do 150 m2, tedy chtěl jsem na ohlášení. V ulici jsem asi první, kdo stavbu řeší už nějak víc.

Problém ale je na SÚ, kde mi vedoucí řekla, že se mám vykašlat na stavbu, dokud nebudu mít zkolaudované sítě. Když jsem namítal, proč čekat do podzimu, když do té doby sítě nepotřebuji, tak mi řekla, že ať si seženu teda vyjádření o napojení na inženýrské sítě a pak OK. Ty jsem sehnal a mám je. Pak mi ale řekla, že bez zkolaudované silnice nemůžu stavět na ohlášku, ale musím zažádat o klasické stavební povolení, kde si jako podmínku dají, že mě nenechají zkolaudovat dokud nebude komunikace hotová. Po dnešní konzultaci mi zas řekli, že bez sítí mě nepovolí nic (a ty smlouvy a povolení k napojení si asi mám strčit někam), že můžu požádat jedině o územní rozhodnutí a pak čekat.

Nevíte někdo co s tím, co úřadu navrhnout za řešení, když ten sám nic moc nevymyslí? :-( Přitom se tam dnes přede mnou bavili, že v sousední dědině taky povolili stavbu (dokonce i na ohlášku) bez komunikace a všechny potřebné papíry k sítím mám taky vyběhané. Obec mi podepíše cokoliv o co si zažádám, takže papírově jsem se vším v pohodě. Jediné je tedy to, že úřad nějak ví, že ty sítě ještě nejsou zkolaudované.

Přílohy

P3030009.jpg