Složení podlahy

Autor: Gooo (31 příspěvků)
25. 2. 2017
7 komentářů
Dotaz

Zdravím

Pokouším se identifikovat, jakým způsobem se bude postupovat při následujících procesech.

Nyní máme základovou desku, která má po celém obvodu přilepen asfaltový pás o šířce cca 500mm a na něj se budou stavět obvodové nosné zdi. Zbývající prostor je holý beton.

V projektu mám ve skladbě podlahy uvedeno:

- Nášlapné vrstvy podlahy

- Litý potěr anhydridový (45-60mm)

- Polystyrén + fólie (100mm)

- NP, Asfalt 1x hydrobit (sklobit)

- Podkladní beton (deska) s kari sítí 150x150x6mm, beton C15/20 (120mm)

- Hutněný zásyp struskou/kamenivem (36-63mm)

- Hutněný zpětný zásyp (100mm)

Pomíjím, že 100mm vrstva polystyrenu je málo a budeme dávat minimálně 150mm. Jak mám tuto skladbu chápat? Až po podkladní beton jsme tedy hotoví.

Vrstva: NP, Asfalt 1x hydrobit (sklobit):

To jsou ty asfaltové pásy pod obvodovými zdmi? Napříč domem máme ještě jednu nosnou zeď, ale pod ní tento pás není. Nebo se postaví obvodové zdi a asfaltový pás se pak bude dávat po celé ploše?

Vrstva: Polystyrén + fólie (100mm)

Budeme tedy dávat minimálně 150mm polystyren. Ale fólie se bude dávat pod polystyrén, nebo nad něj? Opět předpokládám, že fólie bude plnit funkci jakési parozábrany. Chápu to ale tak, že se nejdříve postaví všechny zdi a polystyrén se pak bude vkládat na podlahu mezi tyto zdi?

Vrstva: Litý potěr anhydridový (45-60mm)

Zde bych už řešil firmou, která bude dělat podlahové topení. Jak jsem viděl v nákresech, oni položí na zem nějakou jejich fólii, ke které budou chytat trubky podlahového topení. Po uchycení pak přijdou s anhydridem a zalejou do finální výšky.

Jak jsem psal, nejvíc mi nesedí ty asfaltové pásy a kde bude ona fólie u polystyrénu. Snad to není ta fólie, kterou budou dávat topenáři, protože ti do ní dělají díry a chytají k ní trubky...