Kopaní a betonování pásů

Autor: Aleš (25 příspěvků)
25. 3. 2009
4 komentáře
Kopaní a betonování pásů
Příspěvek stavebníka
22.3.2009 - Po dokončení kopání pařezů a jejich následném odvezení na skládku jsme se pustili do kopání pásů. Pozemek se nemusel zaměřovat, jelikož se dalo chytit úhel podle staré stavby. Vyměření trvalo cca. půl hodiny.

V projektu byla uvedená hloubka pásů 1m a 90 pod nenosné zdi. Rozhodli jsme se z toho neudělat atomový kryt, a jelikož to bude bungalov, tak jsme udělali 80 cm a 60 pod nenosné. Bohužel lžíce 50 na pasy 40 není nic moc, půda na našem pozemku je dost měkká a sypká, tudíž se vytvořili trychtýře a někde byli místa s šířkou 90. Celá akce trvala tři hodiny.

Na vylití jsme spotřebovali 12 kubíku betonu B20, šlo použít i B15, ale dostal jsem dobrou cenu. První mix jsme vylili do středu a zbytek se rozvozil kolečky, celkem makačka. Druhý mix se 4mi kubíky jsme si nechali vysypat před pasy a opět rozvozili do pasů. Snažili jsme se to prokládat kameny a betonem, který zbyl z původních základů. Pote se napíchali roxory průměru 6mm cca po metru. Celé nám to zabralo kolem 5 hodin v 5 lidech.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Aleš
Aleš (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací