Hydroizolace a řešení soklu

Autor: MeridiusZN (4 příspěvky)
Kategorie: Základy a deska
4. 4. 2016
0 komentářů
Dotaz

Zdravím, potřeboval bych poradit. Při hrubé stavbě jsem se spolehl na zkušenosti profesionála a ten mi pod obvodové zdi udělal hydroizolaci ve složení dole klasická ipa a nahoře Foalbit AL S 40. V podstatě dle doporučení v radonové zprávě...riziko střední. Bohužel přesah přes hranu zkladové desky je udělán tak, že klasická ipa je jen cca 6-8cm a horní alu jen asi 2-3 cm. Tento detail jsem si nepohlídal a když jsem přijel na prohlídku, bylo zaizolováno a položen první šár cihel. Odůvodnil mi to tím, že stejně většina stavebníků ten přesah ořízne zároveň s hranou desky. Většinou se teď dočítám, že ten přesah by měl být takový, aby se dal ohnout a nalepit na sokl desky a přes to natavit další pás izolace. Tady chci poznamenat, že vzhledem k tomu, že dům bude u lesa a běhá tu spousta havěti, chci minimálně jeden schod u každého vchodu i na terasu, tudíž okolní terén bude stoprocentně pod úrovní izolace. Na druhou stranu, chtěl bych sokl zateplit xps a ten přetáhnout až na první šár cihel.

Mno..a druhý problém, uvnitř stavby nechal sice dostatečný přesah izolace, ale u obou pásů stejně, tudíž....kdybych chtěl použít stejné složení i uvnitř domu tzn. dole klasická ipa a nahoře AL, nemůžu je napojit, protože si ndokážu představit, jak bych to napojoval. Napadlo mne tedy dát dovnitř domu jen Foalbit AL S 40 v jedné vrstvě (ale spíše to takto řešit nechci, mají být dvě).

Napadlo mne ještě, že ten klasický pás bych prostě příložil k těm dvěma pod obvodovými zdmi a co by chybělo bych zalil tekutou lepenkou. A na takový spoj by navrch šel pás ipy s ALU. Jen nevím, jak by se chovala kombinace tekutá lepenka a klasická lepenka.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama