Hrubá stavba ze škvárobetonu - dokončit?

Autor: Libor30 (1 příspěvek)
Kategorie: Hrubá stavba
20. 9. 2015
13 komentářů
Dotaz

Zdravím všechny stavitele. Mám možnost dostavět částečně svépomoci hrubou stavbu rodinného domu. Bohužel byl stavěn z nechvalně známých škvárobetonových tvárnic svépomocí. Stavba je suchá (pod první řadou tvárnic je izolace IPA ), obvod základové desky je natřen asfaltem ale to bych ještě asi řešil dodatečnou hydroizolací a zateplením, střecha vypadá také dobře. Vše ostatní bych musel dokončit (zateplení, elektroinstalace, okna, vnitřní omítky, rozvod vody atd.). Potřeboval bych však poradit jestli je rozumné stavbu dokončit (upřímně se mi jí moc bourat nechce). A dále:

1) Jakou izolaci na fasádu. Škvárobeton bude mít mizerné izolační vlastnosti a tak bych to rád dohnal touto cestou. Vata, polystyrén, chytrá izolace?

2) Jakou sílu izolace?

3) Jak lze řešit přesah střechy v případě, že zvolím třeba izolací o síle 20 a více cm ?

Lze přesah plechové střechy nastavit?

4) Znáte případně dobrého architekta, který by dokázal pomoci a navrhnout dostavbu?

( Jsem z Říčan u  Prahy)

Vím, že hrubá stavba není z dobrého materiálu a že dnes je na trhu mnoho kvalitních cihel a tvárnic ale i tak bych chtěl dosáhnout rozumné energ. nenáročnosti dobře provedeným zateplením + počítám s rekuperací vzduchu a vytápěním VZT, protože čerstvý vzduch je pro mě důležitý..

Přílohy

01pohledzulice.jpg
02pohledzezahrady.jpg
DSCN0585.jpg
DSCN0586.jpg
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama