Oprava střechy garáže

Autor: Gooo (31 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
2. 9. 2015
0 komentářů
Dotaz

Zdravím

Uvažoval jsem, jak vyřešit zázemí na stavbě RD. Nechtěl jsem nějaké nástavby z V3S a podobně a podařilo se mi koupit garáž stojící přímo vedle pozemku.

Garáž má obvodové zdivo OK, ale částečně se jí propadá střecha. Díra tam není, ale omítka na stropě již upadla a jsou vidět úplně shnilé trámy, takže to asi drží pohromadě jen nějaká IPA.

Takže chci stavbu RD začít vlastně opravou střechy sousední garáže :o). Neporadí mi někdo jak na to? Kolega navrhoval shodit střechu úplně, koupit dřevěné hranoly 100x100mm, rozložit je v rozestupu 1bm a pak na ně položit OSB desku. Na samotnou OSB desku pak nalepit zase nějaké asfaltové pásy.

Kolega toho namluví hodně, ale pořádně jsem od něj ještě nikdy neviděl dobrý výsledek, takže je otázka, zda a jak to má promyšleno. Jak připevnit ty hranoly k obvodovému zdivu?

Já jsem zámečník, takže bych uvažoval strhnout tu střechu, doufal bych, že bude mít obvodové zdivo nějaký věnec, vzal bych dlouhé vruty a hmoždinky a z vrchu trám do věnce ukotvil.Jak ale pak zaslepit ty prostory mezi trámy? Nařezat destičky a pomocí nějakých L je našroubovat?

Prostě je to takové nedomyšlené. Jdeme na to za dva týdny a budu rád za jakoukoli radu, nákres a podobně.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama