Omítka, podlaha, schodiště

Autor: petrx (76 příspěvků)
29. 6. 2015
7 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

Nevím si rady s pořadím prací na omítkách a podlaze okolo schodiště. Patrový dům, rovné betonové schodiště do patra, betonový strop. Schodiště jde z přízemí mezi dvěma příčkami, pak je stropní deska a příčka na pravé straně schodiště pokračuje až ke krovu. Na levé straně schodiště už žádná příčka není, bude tam chodba a nějaké zábradlí. A teď mi jde o to, jak vyřešit omítku na té levé straně. Podlahy se budou dělat až po omítce, takže udělám omítku jen po vrch stropní desky mezi patry, jenže na to pak přijde kročejový EPS, případně systémová deska podlahového topení a na to pak 6cm betonového potěrru podlahy. Takže na levé straně schodiště mi po podlahách zůstane koukat EPS a beton. Co teď s tím, jaké mám možnosti ?

1. Pokud na to dám lepidlo + perlinku a pak to doomítnu, nehrozí, že mírným postupným sedáním EPS mi ta omítka bude praskat ?

2. Nebo bych na okraji toho schodiště vyzdil nebo vybetonoval okraj do výšky do které pak bude ten betonový potěr. Na tom by měla být lepená dřevěná podlaha. Tady se zase obávám, že když část té podlahy budel ležet na potěru, který bude klesat spolu s EPS a ten okraj bude na pevném podkladě spojením se stropní deskou, takže zase bude nějak praskat podlaha.

Snad jsem popsal o co jde. Můžete prosím někdo poradit ? Tohle přece musí být dost klasický problém. Děkuji

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama