Strop

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
Kategorie: Strop
29. 10. 2010
2 komentáře
Strop
Příspěvek stavebníka
srpen - září 2010 Strop bylo to nejhorší, co jsme zatím na stavbě domečku zažili!!! Nejen, že se to hrozně časově táhlo, ale práce to byla úmorná.

David veškeré dřevěné podpěry řezal a nosil do domečku zcela sám, neměli jsme nikoho, kdo by nám pomohl a na mě to bylo až moc těžké :-(  Také nosníky na strop rozhazoval zcela sám.  Ovšem traverzu, kterou koupil by neuneslo snad ani 10 chlapů, takže se objednal jeřáb, jiná možnost nebyla. Ke všemu stále pršelo, naši známý z okolí říkávají, že se podle nás můžou řídit ohledně počasí, že když přijedeme na stavbu, tak zaručeně bude pršet!!!!! Nevím, jestli se tomu mám smát nebo brečet??

Stropnice jsme dávali nahoru také zcela sami, ke všemu jsme je museli vozit na rudlíku do domečku, veškeré palety stále stojí před domečkem. Když jsme konečně všechny stropnice rozhodili po celém stropě, tak David vyzdil věnec, na který jsme použili příčky místo věncovek, které jsou dražší. Dali jsme tam polystyren 7cm.

David svařoval železné koše, poté je i vázal, na mě zbývala pak práce svazování kari sítí, přidrž tohle, dojdi pro tamto.. no klasika! :-))))

Reklama

Dále David dělal podbednění stropu kde byly mezery, vyzdil komín, dal bednění tam kde jsou schody a nakonec se dělali prostupy pro kanalizaci.

Samotné vylití stropu nebyla taková hračka, jako tomu bylo při zalévání základní desky – tam jsme se pouze dívali!! Tentokráte jsme byli účastníci a je to fakt makačka! David byl po noční, šíleně utahaný uhlazoval beton, já strýc a táta (po operaci oboustranné kýly) jsme rozhrabávali beton do všech zákoutí. Přebytečný beton jsme shodili ze stropu na zem na místo kde má být terasa.

Objednali jsme si beton B20 s pumpou. Vešly se tam 3 mixy betonu a stálo to cca 50 tis Kč.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací