Hrubá stavba - přízemí

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
26. 10. 2010
7 komentářů
Hrubá stavba - přízemí
Příspěvek stavebníka
Červen až srpen 2010 - Zdění s pěnou asi nemá smysl komentovat, je to tak čistá a rychlá práce, že se s Davidem naprosto shodujeme, že je to to nejlepší na stavění domečku :-)

Na zdění jde nejvíc vidět, jak krásně ten domeček roste před očima :-) Jediné s čím se člověk zdržuje je řezání cihel, vyplňování mezer maltou či montážní pěnou a ve výškách posouvání lešení.

Poté je dost fyzicky namáhavé dávat překlady nad okna a dveře. Některé jsou tak dlouhé a těžké, že mají dva chlapy co dělat aby je uzvedly nad hlavu. Mezi překlady jsme dávali 12 cm polystyren a svazovali dohromady drátkem.

Vše jsme zvládli zcela sami, jen občas nám přijel pomoct můj tatínek s navážením cihel. Nelíbilo se mu, že to stále tahám já jako žena.. no, někdo to udělat musí, že? Na zaplacení zedníka jsme neměli a stále nemáme. Samozřejmě nechceme udělat žádné chyby při stavbě, David vše předem nastuduje, vyptává se zkušených.. Podle mého názoru je David výjimečně zručný a šikovný, jsem na něj ohromně hrdá! ?  A dle stavebního dozoru jsme zatím nikde neudělali závažnou chybu, což nás moc těší..

Reklama

Již dříve jsem se zmínila, že letošní rok je vydatný na dešťové přeháňky, proto jsme zdivo přikrývali plachtou, dokud to šlo a kam jsme dosáhli..

Také bych chtěla dodat, že pokud si člověk staví svépomocí, je nutnost zakoupení hromady stavebních pomůcek a zařízení. Ve výsledku je to pořádná částka, ale nedá se nic dělat, ke stavbě je to opravdu nezbytné!

My jsme například investovali do:  - Stavební míchačka - Vibrační deska - Gumová kladiva - Pistoli na pěnu - Zednická lžíce a naběračka (fanka) - Stavební kolečko - Prodlužovák na 40 m voděodolný na 4 přípojky (230V) - Svářečku - Ruční pila na cihly - Elektrická uhlová pila malá (Black&Decker) a velká (Narex) - Rudlík (na 250kg) - Krátká vodováha - Stahovací lať (2m) s vodováhou - Plynový hořák - Elektrický naviják

Chtěla bych dodat, že nejmenuji veškeré pomůcky, jen takové ty dražší i levnější, ale není třeba je samozřejmě kupovat, my do nich investovali z mnoha různých důvodů, které jsme si samozřejmě i dobře promysleli a ve výsledku si ty věci na sebe musely vydělat, což se zatím daří. Je mnoho půjčoven, kde se vše dá vypůjčit, takže máte samozřejmě na výběr. Já mám doma kutila, kterému se ty všechny věci budou určitě hodit – někdy.. hihih.. ?   Pravděpodobně nejsme ani náhodou na konci nakupování, během stavby se vždy ukáže, co je zrovna třeba. Tuto kapitolu ukončuji před stropem, který následuje jako další článek?

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací