Předvýkopová fáze

Autor: Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
25. 10. 2010
3 komentáře
Předvýkopová fáze
Příspěvek stavebníka
Po definitivním rozhodnutí začít stavět jsme usilovně začali řešit co vlastně bychom chtěli. Jelikož jak jsem psal je už nás celkem pět (a nepočítáme s dalším rozrůstáním ), byly nároky na prostor v domě větší.

Nejdřív jsme dotáhli domů různé katalogy typových projektů apod., ale při podrobnějším zkoumání jsme stejně zjistili, že v katalogu s tisícovkou projektů je stejně několik typů s mnoho a mnoha variacemi. Nakonec se nám nejvíc zalíbil domek od Euroline – Dominant 148. Nějak jsem si nedovedl představit, že budu projekt domu řešit prostřednictvím e-mailu s nějakou kanceláří v Brně a tak jsme oslovili projektanta u nás ve městě, který nám projekt překreslil a provedl několik úprav.

Při první návštěvě projektanta v květnu roku 2009 mě nejvíc zajímalo, zda by se dalo stihnout udělat základy ještě v témže roce.  Ale po sdělení všech lhůt, které úřady vyžadují, jsem rychle změnil názor. V průběhu vyřizování ohlášky se však nevyskytly žádné zásadní problémy (a je pravda, že jsme měli štěstí na „rozumné“ úředníky), takže se nakonec akce základy v roce 2009 povedla.

Takže co budeme stavět jsme už věděli, ale ještě zbýval drobný detail za co. Naštěstí, i když Bára byla ještě na mateřské, tak s hypotékou nebyl problém. Takže celý rozpočet stavby (chceme se vejít do 2mln. ) budeme financovat hypotékou.

Reklama

Na začátku října 2009 jsem s nadšením běžel na stavební úřad a již sháněl bagr pro výkop základů.

Galerie

Předvýkopová fázePředvýkopová fázePředvýkopová fázePředvýkopová fáze
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bogdan a Bára
Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama