Výstavba zázemí na pozemku před stavbou

Autor: Gooo (31 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
21. 4. 2014
3 komentáře
Dotaz

Zdravím

Pozemek již máme, ale stavět zatím nebudeme. Chceme na pozemku postavit svépomocí jakýsi testovací projekt, ať si ověříme, zda jsme schopni zvládnout stavbu jako laici, kteří ani nemají stavaře v rodině.

Cíl je postavit budovu do 25m2 (kvůli stavbenímu povolení). Když to řeknu velmi jednoduše, víme že musíme udělat nějaké výkopy na základy, zajistit beton na vylití a udělat jakousi desku. Pravděpodobně nějaké parozábrany a izolace, následně postavit obvodové zdivo se stavebními otvory a zakončit to střechou.

Stavba bude sloužit k uskladnění například sekačky na trávu, uschování třeba židlí, při stavbě samozřejmě k uskladnění materiálu. Po stavbě domu lze tento prostor využít jako dílničku, technickou místnost, případně i garáž a podobně.

Provozuji kovovýrobu se specializací na ocelové dveře, takže nějaké okna a dveře si umím vyrobit svépomocí. Otázka je, jestli dělat nějaké přípravy pro elektřinu, nebo třeba vodu a podobně. Zateplení bych v tuto chvíli určitě neřešil, prakticky není nutná ani nějaké vnitřní omítka a venkovní fasáda.

Jakým způsobem se mohu dobrat k nějakému nástřelu ceny? Něco bude stát ta základová deska, něco materiál na výstavbu zdí, něco střecha a podobně. Když jsoem koukal na typové projekty, tak projekt na takovou garáž vyjde třeba na 1500,00, ale cena výstavby je kalkulována třeba na 350 000,00 Kč a více, což mi zase připadá mnoho (cca 15 000,00 Kč/m2).

Nevylučuji, že jsou mé představy značně zkreslené, ale zase nechci poslouchat pana Lorence z nějaké stavební firmy, že stavba garáže je drahá, protože tohle, tamto, tohleto, támhleto...atd. Jaké máte zkušenosti vy?

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama