Ohřev vody v kuchyni

Autor: zvirek (79 příspěvků)
16. 2. 2014
7 komentářů
Dotaz

V budoucím RD budu mít kuchyni bohužel poměrně daleko od tech. místnosti, kde bude zásobník TUV ( ohřev plyn, nebo tep. čerpadlo - to ještě nemám rozhodnuté ), stejně tak koupelnu v patře. Koupelna v přízemí bude hned vedle tech. místnosti. Zatímco do koupelen plánuji vést vodu pomocí oběhového čerpadla , které napojím na spínací hodiny, tak aby teplá voda byla okamžitě dostupná cca 2 hod ráno a 2 hod večer v čase, kdy se nejčastěji sprchujeme, aby se voda zbytečně oběhem nechladila, tak v kuchyni je potřeba pouštět teplou vodu během celého dne, a jen v malých dávkách. Proto jsem přemýšlel do kuchyně dotáhnout jen přívod studené vody a v lince mít schovaný průtokový ohřívač, nebo malý bojler ( cca 10 litrů ). Je moje úvaha správná ve smyslu, že se to vyplatí ? A je lepší průtokový ohřívač ( ohřeje vodu jen když potřebuji ), nebo bojler ( aby zbytečně neudržoval vodu teplou, když ji třeba celý den nepustíme ) ?

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama