Co vše nás čeká před stavbou domu?

Autor: Gooo (31 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
27. 7. 2013
2 komentáře
Dotaz

Zdravím

Podnikám a své výrobky dodávám stavebním firmám. Proto jsem se paradoxně rozhodl nesvěřit realizaci RD stavební firmě, ale pokusit se stavět svépomocí.

Přiznávám, že jsem trouba a jaksi jsem dům ještě nikdy nestavěl, tak netuším, co Nás čeká a proto jsem se dostal až sem. Proč vymýšlet něco, co je již vymyšlené, tak se zeptám, jak postupovat?

Stavební pozemek jsme koupili před dvěma měsíci, takže v tomto by neměl být problém. Doufáme ještě v domluvu s městem, že odprodají část jejich pozemku, ať nemusíme dělat cestu, ale to se bude teprve rozhodovat. Jinak nemáme nic, takže otázka zní: "co dál"?

Hledat nějakého projektanta, se kterým řešit projekt, nebo koupit nějaký časopis s typovými projekty a hledat něco, co by se nám nejvíce líbilo? Vytvořit projekt projektantem, nebo zakoupit typový, a požádat o stavební povolení?žádat sousedy o nějaké vyjádření? Zajišťovat inženýrské sítě, nebo to jsou věci projektanta? Atd...

Po zvládnutí administrativní části se chci pokusit sehnat "někoho", kdo by zajišťoval stavbu. Nevím zda sehnat nějakého zkušeného zedníka, nebo spíš nějaký stavební dozor. Tak ať si sedneme a žekneme si, že potřebujeme udělat základy a že mám zajistit bagr, nějakého geodeta, dovoz betonu...a podobně

Jak jste to řešili vy? Měli jste v okolí někoho, kdo tyto věci věděl a poradil, případně řešil?

Vím, bylo by jednodušší udělat to na klíč, ale jednak mám zkušenosti ze svého podnikání, jak to funguje a jednak jsme si takto nechali kompletně rekonstruovat byt. Připadá mi až neuvěřitelné, jak se snaží firmy vydělat i na nesmyslných věcech (radši koupíme armatury s plastovou pákou, která se sice strhne při druhém zavření, ale stojí 117,00 Kč oproti 141,00 s pákou kovovou.On si to zákazník nechá vyměnit a nestojí ho to 24,00 navíc, ale pomalu čtyřicetinásobek, ale my máme předáno a zaplaceno...)

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama