Založení první řady cihel

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
13. 9. 2010
0 komentářů
Založení první řady cihel
Příspěvek stavebníka
Srpen 2010Objednal jsem první várku cihel – původně jsem chtěl objednat vše najednou, ale ve stavebninách mě přesvědčili, že je rozumnější materiál navážet postupně. Jeden důvod je, kam najednou složit nějakých 85 palet materiálu. Dalším důvodem je, že po pár dnech zdění už bude přesnější představa o spotřebě jednotlivých typů cihel apod. a tak se poslední várka materiálu drobně pozmění.

Každopádně jsem objednal Porotherm EKO + Profi a zdění na lepidlo. Cihly jsem objednal ve středu asi v 17 hodin a na stavbě jsem měl návěs už v pátek asi v 7 hodin! Celkem rychlost. Založení první řady vyšlo na další pátek 20.8.2010. Ještě před zakládáním jsem připravil malé lavičky u každého rohu desky a rozměřil jsem celý obvod včetně příček, aby založení proběhlo co nejsnadněji. Pro jistotu jsem voskovkou na izolaci vyznačil vnitřní rohy a polohu otvorů pro vynechání cihel.

Založení proběhlo hladce – technik přeměřil celý obvod po cca 2m, pak postupně nanášel zakládací maltu (já míchal maltu a kamarád ji rozvážel a házel mezi zakládací přípravky). Po zavadnutí jsme na maltu pokládali cihly a technik je poklepáním trochu porovnal.

Galerie

Založení první řady cihelZaložení první řady cihelZaložení první řady cihelZaložení první řady cihel
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací