Rekonstrukce v původních rozměrech a ohlášení?

Autor: Super User (191 příspěvků)
31. 7. 2011
1 komentář
Dotaz

Dobrý den plánuji rekonstrukci bytového jádra - veškeré rozměry budou stejné - kde bych chtěl zanechat vnitřní rozměry kde stěny z rámu a umakartu měli 3cm a nové zdi bude mít 7,5cm do kuchyně bych plánoval 10cm kvůli tažení odpadů a zavěšení kuchyňské linky a příčka mezi koupelnou a wc 5cm Od bytového družstva povolení mám, tak si myslím, že by mělo stačit při rozsahu výměna vany klasické za rohovou a výměna wc (v podstatě za ten samý)jen ohlášení na místním stavebním úřadě?

Pokud bych mohl spojit ještě dotaz do tohoto: vyzdění by mi udělal známej zedník, ale nevím co s těmito podmínky:

-k vyzdění bude použit materiál o objemové hmotnosti max. 500kg/m3 - to by měl splňovat Ytong, ale nevím do jaké tloušťky?

- V případě zděných (je tím myšlen i Ytong?) musím doložit doklad o nepřekročení povoleného zatížení stropní konstrukce, zpracovaný oprávněnou autorizovanou osobou .....(to by byl kdo? statik nebo někdo za stavebního úřadu?nebo přímo projektant zednické firmy?)

Chtěl jsem se zeptat ještě, jestli by mi tato povinnost odpadla najatím firmy na vyzdění, kde by toto nejspíš si museli nechat nebo jsou schopni si vypracovat sami.

Honza

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama