Skrývka + garáž

Autor: Brenky (2 příspěvky)
20. 7. 2020
0 komentářů
Skrývka + garáž
Příspěvek stavebníka
Tak po delší době a rozhodnutí pro jiný projekt domu jsme se do toho pustili znovu. Tentokráte svépomocí a bez podvodných firem.

Projektant nakreslil nový projekt (místo patrového máme přízemní s dvougaráží, jednoduchý obdélník se šikmou střechou). Vše se dalo na úřad a v mezičase jsme započali přípravné práce. Minulý víkend jsme udělali skrývku, kdy se bagrista díky podmáčené půdě celkem trápil, ale je šikovný a máme hotovo. Zeminu odvozil na opačnou stranu pozemku tak, ať nám nepřekáží při stavbě samotné.

Skrývka + garáž

Dnes, po 5 týdnech od objednání, dorazili i chlapi s plechovou garáží 3x5 m. Ta bude sloužit jako zázemí staveniště a sklad nářadí a materiálu. Oobjednali jsme ji od českého zastoupení společnosti KONSTAL z Polska http://www.garazeakotce.cz/. Komunikace s nimi perfektní, průběžně mě informovali o stavu objednávky. Den předem mi zavolali přesný čas, kdy dorazí. Přijeli přesně na čas (6:40) a garáž hotova za 20 minut. Drobnou nerovnost podkladu (betonová kachle 50x50x5), vzniklou mým chybným měřením krátkou vodováhou, vyřešili okamžitě dovezenými podkladovými plíšky. Super rychlá a čistá práce.

Reklama
Skrývka + garáž

Garáž jsem ukotvil k těm kachličkám hmoždinkami s vruty a zvenku po obvodu ještě natěsno napíchal roxory. Tak uvidíme jak bude foukat, zda mi uletí, či ne. Do garáže ještě musím vymyslet podlahu, ale asi zvolím klasický dřevěný rošt a OSB desky. Zítra má dorazit geodet, tak zaměříme rohy budoucího domu, uděláme lavičky a začneme kopat pasy atd. O tom v dalším článku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací