Začali jsme znovu stavět, podívejte se na fotky a videa z prvních stavebních dní

Autor: e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
23. 5. 2020
0 komentářů
Začali jsme znovu stavět, podívejte se na fotky a videa z prvních stavebních dní
Redakční článek
Ve středu 6.5.2020 jsme se pustili do dalšího vlastního projektu v podobě natáčení průběhu stavby rodinného domu. Pro stavbu jsme tentokrát vybrali typový rodinný dům obdélníkového tvaru se sedlovou střechou a obytným podkrovím. Projekt jsme nazvali e4 dům svépomocí.

V porovnání s předchozí stavbou bychom si přáli některé věci dělat jinak a doufám, že pro nás všechny lépe a zajímavěji.

Časosběrná videa

Každý den, který na stavbě trávíme, vytváříme časosběrná videa a ta hned publikujeme. Cílem videí není podrobně popsat průběh práce, ale zajistit, abyste co nejdříve měli ukázku aktuálního stavebního dění.

Fotografie a popis stavebního dne

Každý stavební den podrobně fotíme a na konci dne píšeme vlastní stavební deník obsahující “co se uskutečnilo”, co se nepovedlo atd. Fotografie a popis činnosti hned postujeme na Facebook a nově jej budeme přidávat i jako krátké příspěvky na web Svépomocí.cz

Reklama

Workshopy a dny otevřených dveří

V průběhu stavby máme v plánu natočit 80 podrobných stavebních videí a uspořádat minimálně 15 workshopů včetně dnů otevřených dveří. První video k projektové dokumentaci je již na Youtube a příští týden vydáme video k provádění skrývky ornice, vytyčení domu a zemním pracem. První workshop na téma založení a zdění obvodového zdiva bychom rádi stihli uspořádat do konce června. Pozvánka Vám dorazí na email a k dispozici bude také na webu a sociálních sítích.

Živé vysílání na Youtube

Na stavbě jsou trvale umístěny dvě kamery. Díky nim jste mohli v přímém přenosu sledovat betonování základových pásů a komunikovat s námi v živém chatu. Bylo to sice náročné, betonovat a odpovídat na otázky, ale nějak jsme to dali :-)

Řekněte si, jak to chcete?

Ve Svépomocí.cz se s kolegy stále nemůžeme shodnout na tom, zda je správné fotky a časosběrná videa zveřejňovat téměř každý den, nebo udělat spíše jeden souhrn za týden. Já jsem pro variantu “všechno hned”, kolegové spíše pro verzi většího souhrnu 1x týdně. Sdílení průběhu stavby děláme pro Vás, a proto si myslím, že by bylo fér, abyste si sami řekli, jak to chcete. Pokud to vidíte stejně, vyberte si ve formuláři, co preferujete!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
e4 dům svépomocí
e4 dům svépomocí (149 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací