Pozemek, projekt a čekání na stavební povolení

Autor: Sobíci (4 příspěvky)
12. 5. 2020
3 komentáře
Pozemek, projekt a čekání na stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky :) Nějakou dobu už si tady pročítám vaše příběhy, cesty za novými, krásnými domovy a rozhodla jsem se, že se s vámi o ten náš také podělím.

Já jsem z Prahy a přítel je z Pošumaví, od začátku nám však bylo jasné, že v Praze žít nebudeme. Oba milujeme přírodu a ve městě žít nechceme. Já jsem přes týden v Praze a za přítelem jezdím na víkendy, žije v jedné malé vesničce, která se nachází necelých 10 min. od menšího města, ve kterém je vše potřebné - obchody, lékaři, škola, školka, autobusové a vlakové spojení.  Přítel bydlí v domě jeho rodičů, kteří sem jezdí na víkendy a právě proto jsme se rozhodli, že si pořídíme své vlastní bydlení, abychom měli své soukromí. Nabízela se buď možnost, že si pronajmeme byt v nedalekém městě, ale myšlenka, že platíme peníze někomu do cizí kapsy se nám vůbec nelíbila, takže jsme to hned zavrhli. Druhá možnost se nabízela sama - rodina přítele vlastní krásný, velký pozemek na kraji obce, kde nyní bydlí. Beztak měl už dříve úmysl, že si na pozemku postaví baráček, takže jsme se dlouho nerozmýšleli a začali jednat.

Pozemek, projekt a čekání na stavební povoleníPozemek, projekt a čekání na stavební povolení

Pozemek se přepsal na přítele, na doporučení jsme si nechali udělat projekt na dům od projektanta, kterého přítel zná a ukázalo se, že to byl nejlepší nápad. Projekt byl hotový rychle, přesně podle našich představ a v tuto chvíli nám projektant vyřizuje také stavební povolení. Přítel mezitím začal řešit hypotéku u České spořitelny, jelikož nemáme vlastní zdroje, bude se ručit pozemkem. Nyní je už schválená, takže nás čeká už jen papírování a po získání stavebního povolení můžeme čerpat a konečně začít kopat :).

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Sobíci (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací