Co je Bioklimatická pergola

Autor: Labona.cz (9 příspěvků)
Kategorie: Stavba domu
8. 4. 2020
1 komentář
Redakční článek
Tématem dnešního povídání je moderní a krásná BIOKLIMATICKÁ PERGOLA, pod kterou se právě nacházíme a kterou konkrétně LABONA dodala na naši stavbu. Proč se této pergole říká právě "bioklimatická"? Jak se liší od "běžné pergoly"? Z jakých materiálů se bioklimatické pergoly vyrábějí a jak probíhá jejich montáž svépomocí? Na tyto a další otázky budeme hledat odpovědi v rozhovoru se Štěpánem Hejdou.

Pod bioklimatickou pergolou si díky otočným lamelám můžete užívat slunce nebo stín podle svého aktuálního přání.  Na rozdíl od standardních pergol se skleněnou nebo polykarbonátovou střechou se určitě nemusíte obávat přehřívání v horkých letních dnech.  ,,Naše bioklimatická pergola ARTOSI, tedy její konstrukce, je vyrobená z extrudovaného hliníku. Spoje jsou z nerezového materiálu a patky, na kterých stojí "nohy", jsou tvořené pozinkem," vysvětluje Štěpán Hejda. Oproti dřevu je hliníková konstrukce pergoly absolutně bezúdržbová. Nikdy ji nebudete muset brousit ani natírat.

Co je Bioklimatická pergola

Dále mě zajímalo, v čem je - kromě již zmiňovaného krásného a moderního designu - hlavní přednost těchto pergol. ,,Obrovskou výhodou je také to, že můžeme v podstatě rozdělit střechu, tedy naklápění lamel, na dvě až tři části," dodává Štěpán, ,,spousta lidí například miluje grilování pod pergolou. U klasických pergol s pevnou střechou není něco takového možné. U naší bioklimatické pergoly, která má dvě a více naklápění, si můžeme jednu část pootevřít, rozdělat gril - zároveň nám jde kouř krásně ven - a pod druhou částí pak můžeme v klidu a nerušeně sedět."  Když vás při plánovaném posezení pod pergolou zastihne déšť, jednoduše uzavřete horní lamely a pergola žádnou vodu nepropustí. A protože častěji prší vlivem větru z boku, je pergola ideální v kombinaci s bočními screenovými roletami. Pokud se již při čtení těchto řádků vidíte, jak sedíte právě pod takovou pergolou v příjemném jarním nebo letním počasí, nechte se inspirovat a podívejte se na celý náš rozhovor. Věříme, že pro vás bude plný zajímavých a užitečných informací. Na podrobný postup montáže této bioklimatické pergoly od firmy Labona se pak můžete těšit v příštím videu, které pro vás připravujeme.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Labona.cz (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací